Rugby Club Mountfield Říčany

29. 2. 2020

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

Muži

Robert Trefný nejlepším říčanským ragbistou roku 2019

V anketě o říčanského ragbistu roku zvítězil více než dvoumetrový druhořadník Robert Trefný. Robert začínal s ragby v Sedlčanech, před příchodem do Mountfieldu působil v poloprofesionálním oddílu RA Olymp Praha. Je stabilním členem reprezentace České republiky, především v klasické variantě ragby o patnácti hráčích, odehrál ale i několik evropských turnajů v olympijské variantě ragby o sedmi hráčích. Ocenění si zasloužil nejen za výkonnost, ale i za píli a cílevědomost. Gratulujeme!

CENTRUM MLÁDEŽE

Rozhovor se Samem Dupuyem

V dubnu mu bude 18 let, je odchovancem RC Mountfield Říčany a své dovednosti piloval i v klubovém Sportovním centru mládeže. Nyní Sam Dupuy hraje a studuje v Anglii. Kromě zápasů za školu a klub si svými výkony a pílí vysloužil i poctu v podobě nominace do výběru hrabství Sussex. Sam tak skvěle reprezentuje české a říčanské ragby v zemi, kde je ragby doma.

Same, jakou školu a obor studuješ? V jaké fázi je tvé studium a jaké jsou tvé studijní plány do budoucna?

Studuji matematiku, obchod a dějepis v Buckswood School v Hastings. Z těchto předmětů budu dělat v létě zkoušky, které ukončí mé středoškolské studium. Po ukončení těchto studií bych rád zůstal v Anglii na vysoké škole, kde ragby jako univerzitní sport je jeden z největších.

Co bys doporučil mladým ragbistům, kteří chtějí jít v tvých stopách a jaké předpoklady by měli splňovat?

Odcestovat do jiné země může znít jako velký krok, ale rozhodně to stojí za to. Předpoklady tam nejsou žádné, jen je potřeba pro to tvrdě pracovat.

V jakém týmu a na jakém postu hraješ?

Na útokové spojce hraju za tým školy, za hrabství Sussex a také o víkendech hraju za tým Tunbridge Wells RFC, kde nám sezóna teprve začíná.

V jaké soutěži tvůj školní tým hraje a jak si v ní stojí? A co tvé statistiky?

Jako školní tým hrajeme s okolními týmy ve dvou hrabstvích kolem nás, momentálně jsme ze sedmi zápasů prohráli jen jeden, takže si vedeme velmi dobře. Já jsem zatím odehrál 11 zápasů a položil 7 pětek.

Dostal ses do výběru hrabství Sussex a odehrál za něj již pět utkání. Proti jakým soupeřům výběr hrabství hraje a jakou prestiž tato utkání mají?

Jsme v soutěži jihovýchodních hrabství, takže hrajeme vždy proti soupeřům blízko nás. Hrabství nemá zápasy každý týden, takže zápasy, které hrajeme, jsou velmi důležité a místo v týmu nikdy není zajištěné.

Děti

Hala ve Zbuzanech opět praskala ve švech

Neuvěřitelných více než 800 dětí ve věku od 4 do 12 let si zahrálo v sobotu 8. února v obří hale ve Zbuzanech ragby. Turnaje, které v zimní sezoně pořádá pro celou ragbyovou obec náš klub, jsou již od roku 2012 tradicí, o kterou se zasloužil říčanský trenér a přední metodik práce s ragbyovou mládeží Tomáš Kohout. Obliba turnajů neustále roste a do svého kalendáře si tuto “naši” akci zaznamenaly už téměř všechny kluby z Čech. V obci jihozápadně od Prahy je díky obří hale a parkovacím možnostem pro takto monstrózní akci příhodné prostředí.

POZVÁNKA NA RAGBY - STADION JOSEFA KOHOUTA

 

Sobota 21. března, RC Mountfield Říčany vs. RC Dragon Brno

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena