Rugby Club Mountfield Říčany

29. 8. 2020

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

Muži

Mountfield zná svůj podzimní program

Koronavirovou pandemií zkrácená ligová sezóna začne Mountfieldu v druhé polovině srpna. Prvním soupeřem bude v sobotu 22. srpna na domácím stadionu Josefa Kohouta brněnský Dragon. Mistrovská Sparta se v Říčanech představí 12. září, Přelouč 26. září, Praga 3. října. Všechna utkání začínají od 14 hodin.

Trenér Mountfieldu Miroslav Němeček se i přes ohledy na náročnost zúženého programu netají vysokými ambicemi: „Chceme skončit výše než loni (pozn.: loni získal Mountfield bronz), prvním postupným cílem je ale postup do play-off. Tím, že nám půl ligové sezóny škrtla pandemie koronaviru, bude důležitý od začátku každý bod. Je tedy velmi důležité dobře odstartovat, týmy, které nebudou na začátku soutěže fyzicky i herně na úrovni, mohou mít velký problém vůbec do play-off postoupit.“

Dres Mountfield opustil Jakub Homer, který přestoupil do francouzského profesionálního klubu Valence Romans Drome Rugby. Naopak se ve velmi dobrém světle ukazují mladíci, kteří přešli do A týmu z juniorky: Jakub Selix, Matěj Formánek a Sam Dupuy.

CENTRUM MLÁDEŽE

Na soustředění reprezentace nominováni i hráči Mountfieldu

V prvním srpnovém víkendu se na nově instalované umělé trávě na pražské Markétě uskutečnilo společné soustředění národních týmů mužů a hráčů do 20 let. V obou týmech se představilo několik hráčů Mountfieldu, s jedinou výjimkou (Robert Trefný) členů Sportovního centra mládeže při ragbyovém klubu v Říčanech.

Hráči Mountfieldu na soupisce mužů: Tomáš Adámek, Tomáš Stránský, Robert Trefný.

Hráči Mountfieldu na soupisce U20: Sam Dupuy, Jan Matěj Haš, Patrik Ráž, David Mašek.

Soustředění zhodnotil trenér reprezentace mužů Miroslav Němeček, který na klubové úrovni trénuje u nás v Říčanech: „K soustředění byli pozváni pouze hráči působící v Česku. V první řadě nám šlo o to hráče otestovat po fyzické stránce, abychom viděli, v jaké se nacházejí formě po dlouhé pauze. Co se týče silových disciplín, tak jsou na tom naši hráči poměrně dobře, máme však co dohánět v běhu a vytrvalosti.

Bohužel nám nebyli k dispozici všichni pozvaní hráči, ať již z důvodu zranění, nebo dovolených. Na druhou stranu se nám velice dobře představili mladí hráči, kteří k nám přišli z U20 a kteří jsou velkým příslibem do budoucna.

Cílem soustředění bylo jednak si znovu oživit náš herní plán a pracovat na vzájemné souhře, ale také hlavně vybrat do širší nominace hráče, kteří mají zájem
a chuť reprezentovat a s kterými budeme moci pravidelně pracovat do budoucna. Další soustředění se uskuteční na začátku září, kam budou pozváni i hráči ze zahraničí.“

DĚTI

Příměstské kempy proběhly úspěšně

Dva týdenní turnusy pilování individuálních dovedností, hledání prostoru v útoku nebo komunikace se spoluhráči v herních situacích. To byly hlavní body programu příměstských ragbyových kempů v Říčanech. Tentokrát chyběly vzhledem k obtížnostem v cestování zahraniční trenérské hvězdy, ale pod vedením našich zkušených koučů Němečka, Kohouta a Fořta, proběhly kempy i tak k plné spokojenosti stodvaadvaceti mladých ragbistek a ragbistů v kategoriích 5 až 19 let.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena