Rugby Club Mountfield Říčany

3. 10. 2020

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

 

Muži

Dvouletou neporazitelnost Sparty ukončil Mountfield

Ragbisté Mountfieldu Říčany skvěle vstoupili do ligové soutěže. Po výhrách nad papírově slabšími soupeři, Dragonem Brno 50:20 a Slavií Praha 36:24, zdolali doma úřadujícího mistra a dva roky neporaženého favorita soutěže pražskou Spartu 18:10.

V prvních dvou zápasech nebyl trenér Miroslav Němeček i přes jasné výhry spokojen s obrannou fází. Jak Brňané, tak Slávisté se dokázali proti obraně Říčan poměrně výrazně prosazovat. Do utkání se Spartou vstoupil Mountfield s důrazem právě na důslednou obranu a nasazením v osobních soubojích. Domácí na stadionu Josefa Kohouta těžili z chyb Sparťanů, které bezpečně trestal z trestných kopů Jihoafričan na útokové spojce Tristan Horak. V prvním poločase proměnil Horak čtyři trestné kopy, Sparťané se ze stejné situace radovali pouze jednou a Mountfield po čtyřiceti minutách vedl 12:3. Ve druhé půli poslal Horak mezi tyče další dva kopy a dvacet minut před koncem svítil na ukazateli skóre stav 18:3. Pár minut před koncem využili Sparťané jedné z mála chyb v obraně domácích a položili jedinou pětku utkání, která společně s kopem po položení ukončila utkání za stavu 18:10 pro Říčany.

„Jsem na tým velmi hrdý, dnes jsme měli velké nasazení v obraně a hráli jsme s nadšením. Mám také velkou radost z hráčů, kteří k nám přišli z juniorského týmu, ukazuje to na dobrou práci trenérů v klubu a Sportovním centru mládeže,“ pochvaloval si po zápase lodivod Říčan Němeček.

ŽENY

Bronzové medaile z Mistrovství republiky

Ragbistky Říčan získaly pro svůj klub a město další cenný kov. Mistrovství republiky v olympijských sedmičkách ovládly hráčky Tatry Smíchov, které prolomily šest let trvající hegemonii Petrovic. Děvčata z Říčan se umístila na třetím místě, když ve finálovém turnaji porazila nejprve Olomouc 32:5 a Spartu 28:12, aby v následujících bojích podlehla stříbrným Petrovicím těsně 10:17 a mistrovské Tatře 5:26. Pod vedením Jana Selixe vybojovaly říčanské ženy loni stříbro v sedmičkách i v patnáctkách a i letos tak drží úspěšnou šňůru.

CENTRUM MLÁDEŽE

Na soustředění reprezentace do 20 let nechyběli říčanští mladíci

Druhé podzimní soustředění reprezentace do 20 let se uskutečnilo v Praze za účasti hráčů Sportovního centra mládeže při RC Mountfield Říčany. Hráči odtrénovali čtyři tréninkové jednotky pod vedením šéftrenéra České rugbyové unie Tomasze Putry. Z řad Říčan se zúčastnili Vojtěch Buček, Michal Hřídel, Kryštof Kohout, Marek Langr, David Mašek a Ladislav Rada.

MLÁDEŽ

Historický turnaj dívek do 15 let

Historický zápis do kroniky Rugby Clubu Říčany zařídil tým děvčat do 15 let, který se pod vedením Davida Greena poprvé zúčastnil turnaje České rugbyové unie v Brně. Naše holky v moravské metropoli sehrály tři zápasy proti výběrům jižní Moravy a zaznamenaly dvě výhry a jednu remízu.

UDÁLOSTI

Kohout na stadionu Josefa Kohouta

Ragbyový stadion v Říčanech nese jméno zakladatele klubu Josefa Kohouta. Dnes se po stadionu prohání již čtvrtá generace ragbistů slavného příjmení. A tak nebylo pochyb, jakého maskota klub pro své domácí zápasy zvolí. Náš kohout nemá symbolizovat jen historické kořeny klubu, ale i „kohoutí” vlastnosti, se kterými chtějí ragbisté a ragbistky Říčan hájit svůj domácí pažit. Odvahu a urputnost. Děti se ale nemusí bát, náš kohout se s nimi rád vyfotí nebo si s nimi po každé úspěšné akci našeho týmu plácne.

POZVÁNKA NA RAGBY - STADION JOSEFA KOHOUTA

3. října 2020 RC Mountfield Říčany - RC Praga Praha od 14:00 hodin

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena