Rugby Club Mountfield Říčany

1. 11. 2020

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

Muži

Muži na čele ligové tabulky

Ragbisté Mountfieldu Říčany pokračují v dobrých ligových výkonech, po pěti vítězstvích však zaznamenali první porážku na půdě moravského hegemona Vyškova.

Na pouhých sedm kol se letos smrskla základní část první ragbyové ligy, více kol pandemie koronaviru nepovolila. Málo zápasů rovná se málo příležitostí pro opravu špatných výsledků. S cílem začít soutěž v nejlepší formě a kondici se Mountfield popasoval dobře. V prvních pěti utkáních pětkrát zvítězil a zajistil si postup do čtyřčlenného play-off.

Na šesté utkání jeli říčanští do Vyškova, kde je čekala těžká prověrka. Domácí borce posílili před sezonou mistrovským titulem ze Sparty ověnčení Jiří Pantůček a Pavel Pytela, kteří přinesli Moravanům do útočné řady kvalitu a zkušenost. Mountfield byl lepším týmem v prvním poločase, který ovládl 20:14, ve druhé půli však i díky zraněním nezvládl nápor domácích, prohrával auty i mlýny a nakonec prohrál 25:26.

ŽENY

Podzimní patnáctkové soutěže

Program podzimních soutěží zaznamenal hned od začátku řadu změn. Vzhledem k odkladům některých utkání, především z důvodu výskytu onemocnění Covid, sehrála říčanská děvčata zatím pouhopouhé jedno utkání, na hřišti favorita soutěže pražských Petrovic však vysoko prohrála.

CENTRUM MLÁDEŽE

Další mladíci z SCM v týmu mužů

Mladí talenti Samuel Dupuy, Matěj Formánek a Lukáš Linhart se ve své první seniorské sezóně velmi dobře prosazují v ligovém týmu mužů.

Osmnáctiletý Sam Dupuy si již vyzkoušel ragby i na britských ostrovech v Hastings, kde byl díky mezinárodnímu programu, do kterého jsou ragbyové Říčany zapojeny. Sam je útoková spojka a velmi dobrý exekutor ragbyových kopů.

Matěj Formánek je velmi hbitý a šikovný útočník, v útočné vozbě dokáže zastat více postů. Své osmnácté narozeniny má ještě před sebou, stejně jako celou ragbyovou kariéru.

Lukáš Linhart je všestranný sportovec, svůj ragbyový talent a fyzické schopnosti prodává již tuto sezónu na exponované pozici mlynáře v první řadě ragbyového mlýna.

Děti

Zimní ragby opět s námi

RC Mountfield Říčany opět uspořádá v zimních měsících halové ragbyové turnaje ve Zbuzanech. Již od roku 2012, kdy tradici turnajů pro děti v kategoriích U6 - U12 založil náš trenér Tomáš Kohout, jsou Zbuzany oblíbeným sobotním programem pro celou řadu klubů z Čech, při kterém se v místní hale během jednoho dne představí i více než 110 týmů. Cílem těchto turnajů je zajistit možnost aktivního sportování pro malé ragbistky a ragbisty i v zimním období a jsme hrdí, že tímto projektem pomáháme celému českému ragby.

 

Termíny turnajů v zimě 2020/2021:

• 2020 - 21. 11., 5. 12.

• 2021 - 16. 1., 30. 1., 13. 2., 20. 3.

 

UDÁLOSTI

Trénuje se pod umělým osvětlením

Zadní hřiště areálu stadionu Josefa Kohouta využívají ragbisté Mountfieldu především pro tréninky. Komfort hřiště a jeho využitelnost v některých měsících výrazně zvýšila nedávná investice města Říčany do umělého osvětlení. Díky delší časové využitelnosti plochy je možné tréninkové jednotky plánovat efektivněji, zároveň nedochází k zátěži vnitřních městských sportovních prostor ještě před nástupem zimního počasí.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena