Rugby Club Mountfield Říčany

1. 1. 2021

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

MUŽI

Říčanští ragbisté v reprezentaci České republiky

Po nucené pauze se v prosinci sešel národní ragbyový tým ČR. Trenér Miroslav Němeček, který zároveň vede i ligový tým Říčan, si pro reprezentanty přichystal pestrý program, který bral ohled i na dlouhou pauzu bez soutěžního ragby. Hráči tak především pilovali techniku s míčem, souhru a komunikaci při neustálém pohybu. Z bezpečnostních důvodů naopak nebyl zařazen kontakt.

Jako obvykle se soustředění neobešlo bez našich říčanských hráčů, kterých trenér Němeček povolal hned šest: prvořadníky Tomáše Adámka, Tomáše Stránského a Václava Caltu, druhořadníka Roberta Trefného, vazače Jakuba Havla a tříčtvrtku či útokovou spojku Jana Kučeru.

ŽENY

Zuzana Ondráčková v užším výběru reprezentace do 18 let

Talentovaná říčanská ragbistka Zuzana Ondráčková se dostala do 15členného kádru reprezentace do 18 let, který se chystá na turnaj Mistrovství Evropy U18 v kalendářním roce 2021. Vzhledem k epidemiologickým opatřením neměly dívky zatím příliš příležitostí společně potrénovat, ale díky individuálnímu programu a konzultacím prostřednictvím videohovorů  alespoň mohly individuálně plnit výzvy a úkoly.

CENTRUM MLÁDEŽE

Devět členů sportovního centra mládeže v českém výběru do 20 let

Výsledků a výkonů říčanské mládeže a práce trenérů ve Sportovním centru mládeže při RC Mountfield Říčany si nemohl nevšimnout lodivod české reprezentační dvacítky Roman Šuster. Prvního soustředění po dlouhé koronavirové pauze se v prosinci zúčastnilo devět našich hráčů. Vojtěch Buček, Daniel Dvorský, Jan Matěj Haš, Michal Hřídel, Kryštof Kohout, Karel Král, Lukáš Linhart, David Mašek a Jakub Selix tvořili plnou třetinu reprezentačního kádru. V následujícím roce 2021 se bude konat Mistrovství Evropy hráčů do 20 let.

DĚTI A MLÁDEŽ

Zimní ragbyové kempy

V druhém lednovém víkendu se uskuteční tradiční zimní ragbyové kempy určené pro všechny kategorie dětí a mládeže. Kempy povedou naši zkušení trenéři v čele s Miroslavem Němečkem a Tomášem Kohoutem. Cílem kempů je prostřednictvím intenzivních tréninků pomoci zlepšit dětem individuální techniku, pohyb a chápání hry.

UDÁLOSTI

Mistra republiky za rok 2020 nepoznáme

Tento ligový ročník ragby mužů zůstane bez vítěze. Výkonný výbor České rugbyové unie rozhodl o ukončení nedohrané soutěže z důvodu pandemické situace i nedostatku termínů pro dohrání soutěže v jarních měsících. Připomeňme si, že ragbisté Říčan v neúplné tabulce ligy figurovali na první pozici, věřme, že si dobrou formu přenesou do dalšího ligového ročníku.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena