Rugby Club Mountfield Říčany

30. 5. 2021

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

 

MUŽI

Soustředění reprezentace v Říčanech

V uplynulých týdnech se po dlouhé koronavirové pauze začala otevírat sportoviště pro organizovanou činnost. Stadion Josefa Kohouta přivítal na přelomu dubna a května soustředění ragbyového národního týmu mužů a i když počasí připravilo nepěkný dárek v podobě zimy, vytrvalého deště a větru, splnila tato akce plně svůj účel. Trenér reprezentace Miroslav Němeček, který je zároveň koučem říčanského týmu, připravil pro hráče pestrý program zaměřený na organizaci hry, nácvik obrany i standardních situací. Do kádru reprezentace se vešlo hned osm říčanských hráčů, rojníci Václav Calta, Tomáš Adámek, Jakub Havel, Tomáš Stránský a Robert Trefný a útočníci Jan Kučera, Sam Dupuy a Kryštof Kohout.

 

„Měli jsme k dispozici přes 30 hráčů. Nicméně bylo již znát, že hráči začali naplno trénovat ve svých mateřských klubech. Manipulace s balonem a herní návyky již sice byly na vyšší úrovni než posledně, na druhou stranu se však bohužel začala objevovat drobná tréninková zranění a trénink neproběhl, díky únavě, v takové intenzitě jako předešlé soustředění. Oproti minulým soustředěním jsme se již začali více věnovat nácviku obrany a díky nedělnímu společnému zápasu jsme měli šanci začít připravovat tým, který za dva týdny pojede do Chorvatska. Nedělní zápas měl i přes nepříznivé klimatické podmínky dobrou kvalitu, především díky přístupu hráčů,“ zhodnotil akci trenér Němeček.

ŽENY

Mistrovství Evropy juniorek se uskuteční v Říčanech

Říčany získaly prestižní evropský ragbyový turnaj, na kterém se představí i reprezentantky České republiky. Turnaj se uskuteční v prvním červencovém víkendu za účasti ragbyových gigantů z Walesu, Skotska, Francie, Ruska či Španělska, tedy v kvalitativním složení na naše poměry doposud nevídaném. Pro klub představuje konání takové mezinárodní akce obrovskou prestiž a potvrzení, že ragbyové Říčany jsou organizačně způsobilé a zkušené takovou akci hostit. Je taktéž důkazem, že ženské a dívčí ragby je v našem městě doma.

A jak si tedy stojí říčanské ženské ragby? V olympijském sedmičkovém ragby (hraje sedm hráček na každé straně) získaly ragbistky Mountfieldu v posledním Mistrovství republiky bronzové medaile, v klasické patnáctkové variantě pak obhajují dokonce stříbrné pozice. Obecně vzato je říčanské, ale i české a světové ragby kontinuálně na vzestupu. Ragby jako globální sport zaznamenává v posledních letech raketový nárůst právě v kategoriích dívek a žen a dokazuje, že není zdaleka sportem jen pro kluky a muže. V současnosti se ragby věnuje celosvětově více než 2,7 milionu hráček, což je čtvrtina celé ragbyové hráčské základny.

 

Rozvoj ragby dětí a mládeže je podporován dotacemi města Říčany

www.facebook.com/ragbydetiamladezercricany

Sportovní centrum mládeže finančně podporuje Středočeský kraj

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena