Rugby Club Mountfield Říčany

5. 7. 2021

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

MUŽI

Šest říčanských ragbistů reprezentovalo v Chorvatsku

Po osmnácti měsících odehrála reprezentace České republiky mezistátní zápas, v chorvatské Sinji však podlehla domácímu výběru o dvanáct bodů, Chorvatsko - ČR 36:24 (12:12). Na hřiště se dostalo všech šest nominovaných říčanských hráčů. Zatímco Jan Kučera, Václav Calta a Robert Trefný už reprezentační starty měli, pro členy říčanského Sportovního centra mládeže Kryštofa Kohouta, Jakuba Havla a Tomáše Adámka šlo o premiéru v národním dresu.

Čechům v Sinji chyběli krajánci a hráči Dukly, kteří ve stejném termínu hráli sedmičkový turnaj v Litvě, přesto byla naše reprezentace favoritem utkání. Domácí však odehráli celý zápas s velkým nasazením a odhodláním a zaslouženě zvítězili. „Je třeba uznat, že zvítězil lepší tým. Chorvati nás přehráli především důrazem a také daleko menším počtem nevynucených chyb. Velké nedostatky se také projevily v naší obraně. I když jsme měli již několik srazů, tak jsme zatím neměli možnost, aby naši obranu tímto způsobem někdo otestoval. I přes porážku, a možná i díky ní, toto utkání splnilo svůj účel. Chtěli jsme, aby mohli být hráči pohromadě a mohl se tvořit tým nejen na hřišti, ale i mimo něj. Dále jsme chtěli mít možnost se po delší době s někým konfrontovat a zjistit jak si stojíme a kde jsou naše slabiny. Po této stránce tento zápas splnil svůj účel vrchovatě“, zhodnotil utkání trenér reprezentace Miroslav Němeček, který je zároveň i koučem říčanského týmu mužů.

ŽENY

Hráčky říčanského Mountfieldu v nominaci na Mistrovství Evropy

Věra Gärtnerová, Michaela Kovářová a Lucie Oupicová míří na turnaj Mistrovství Evropy v chorvatském Záhřebu v olympijské sedmičkové variantě ragby. Z dvanáctičlenné nominace tak naše hráčky tvoří celou čtvrtinu. Ženské ragby je celosvětově rostoucím sportem a své pevné místo má i v našem klubu. Ostatně první ženské ragbyové zápasy v naší zemi odehrály právě ženy z Říčan, které tak v roce 1984 poprvé ukázaly krásu ženského ragby v tehdejším Československu.

CENTRUM MLÁDEŽE

Na elitní kemp přijedou hvězdy světového ragby

O prázdninách se na stadionu Josefa Kohouta uskuteční letní příměstské kempy. Na elitní SCM kemp dorazí v posledním červencovém týdnu hvězdy světového ragby, aby předali své zkušenosti mladým říčanským ragbistům.

Již známou tváří je v Říčanech Soane Tonga’uiha, bývalý reprezentant Tongy, za kterou hrál na třech Mistrovstvích světa. Během svého angažmá ve francouzském Oyonnax byl spoluhráčem našich reprezentantů Miroslava Němečka a Lukáše Rapanta. 

Zlatem z ragbyového Mistrovství světa se může chlubit Graham Smith, který k nejcennějším medailím dovedl jako trenér ženy Anglie a nyní působím ve slavném anglickém klubu London Irish.

Dylan Campbell je ředitelem ragby na škole Mount St Mary’s, kde mají naši vybraní mladí ragbisté možnost studijně sportovních pobytů.

Posledním zahraničním trenérem na kempu bude Ntando Manyosha. I on již v Říčanech byl. Ve svém ragbyovém CV má zapsáno několikaleté trénování litevského národního týmu a juniorského výběru Sharks z Jihoafrické republiky.

DĚTI

Tradiční letní tábor je za dveřmi

Letní prázdniny začnou mladým říčanským ragbistům v Lubenci u Loun, kde se uskuteční již 17. letní klubový tábor. Pilování ragbyových dovedností, táborové hry, koupání a výlety, to vše táborníky čeká. V minulých letech dosahovala účast na táborech více než 150 dětí, o které se staralo 35 našich trenérů a také dobrovolníci z řad rodičů. Jedná se tak o jednu z největších klubem pořádaných akcí, jejímž účelem je nejen poskytnout dětem prázdninové zážitky v krásném prostředí uprostřed lesů, ale i budovat klubovou kulturu a sounáležitost.

Rozvoj ragby dětí a mládeže je podporován dotacemi města Říčany

www.facebook.com/ragbydetiamladezercricany

Sportovní centrum mládeže finančně podporuje Středočeský kraj

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena