Rugby Club Mountfield Říčany

30. 5. 2022

www.rugbyricany.cz www.twitter.com/rugbyricany www.facebook.com/rcricany

 

Rugby Club Mountfield Říčany, založeno 1944

 

 

 

 

MUŽI


Češi porazili Lotyše, Říčaňáci byli u toho

V seriálu Mistrovství Evropy porazili čeští ragbisté na hřišti Sparty Lotyše vysoko 54:17 (19:3). V sestavě domácích nastoupilo šest hráčů říčanského Mountfieldu, Tomáš Adámek, Václav Calta, Tomáš Stránský, Jakub Havel, Kryštof Kohout a Samuel Dupuy a také tři naši odchovanci aktuálně hájící jiné klubové barvy, Martin Cimprich (Musselburgh RFC - Skotsko), Jakub Homer (Valence Romans Drome Rugby) a Jan Kučera (JIMI RC Vyškov).

Říčaňáci v národním dresu: zleva nahoře Martin Cimprich, Tomáš Stránský, Jan Kučera, Tomáš Adámek, Jakub Homer, Václav Calta, zleva dole trenér Miroslav Němeček, Kryštof Kohout, Jakub Havel a Sam Dupuy

 

Češi byli v utkání jednoznačně lepším týmem, i když v úvodu zápasu působili poněkud upracovaně. „Ze začátku jsme byli nervózní, padaly nám míče,” souhlasil s tímto hodnocením trenér Miroslav Němeček. Postupem času ale domácí ragbisté výkon zlepšili a v závěrečných minutách předvedli několik nádherných průnikových akcí zakončených efektními pětkami.  „S Lotyšskem jsme uhráli dobrý výsledek, ale je vidět, že máme věci, které je třeba vylepšit," nebyl přesto úplně spokojen Miroslav Němeček.

Kryštofa Kohouta už lotyšští obránci nechytí, foto M.Flousek / rugbyunion.cz

 

CENTRUM MLÁDEŽE


V kádru áčka se daří mladým odchovancům

I v letošní extraligové sezoně, ve které mimochodem hráči Mountfieldu vyhráli všechny zápasy základní části, se daří mladým odchovancům klubové akademie. V sedmi odehraných zápasech se jich představilo ve věkovém rozmezí 19-23 let čtrnáct. Trenér Němeček na mladé talenty hodně sází, již v loňské mistrovské sezoně měly Říčany soupisku plnou odchovanců nastupující generace a nejinak je tomu letos.

Hráči formovaní ve sportovním centru mládeže při ragbyovém klubu v Říčanech jsou i v čím dál větší míře oporami mládežnických i seniorských reprezentací, příkladem je třeba Sam Dupuy, který loni úspěšně působil v české dvacítce, letos se již zařadil do reprezentačního áčka v utkání proti Lotyšsku.

 

Sam Dupuy je velkou nadějí českého ragby, foto M.Flousek / rugbyunion.cz

 

 

MLÁDEŽ


Dívčí ragby v Babicích

V nedalekých Babicích se uskutečnil v květnu turnaj dívek do 15 a 17 let, ve kterém se dívky Říčan do 17 let umístily na druhém místě. Děvčatům do 15 let se tolik nedařilo a obsadily čtvrté místo.

Ragby dívek se v Česku postupně rozvíjí a zdaleka ne všechny tradiční kluby mají týmy v kategoriích do 15 a 17 let. Na turnaji v Babicích se v obou věkových kategoriích představily jen Říčany a domácí Babice.

 

Momentka z turnaje v Babicích

 

DĚTI


V červnu hostíme celostátní turnaj dětí do 10 let

Vrchol soutěžní sezony kategorie dětí do 10 let se letos uskuteční v sobotu 4. června v Říčanech. Přijďte se podívat na umění malých ragbistů a ragbistek z celé České republiky, třeba pokud jen budete mít cestu kolem našeho stadionu po nové cyklostezce.

Naše U10 brali trofeje na turnaji v Brně

 

POZVÁNKA NA RAGBY - STADION JOSEFA KOHOUTA


4. 6. 2022 | celostátní turnaj kategorie do 10 let

 

Foto: Martin Flousek / rugbyunion.cz a archiv RCMŘ

Mediální komise RC Mountfield Říčany

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena