Rugby Club Mountfield Říčany

31. 10. 2022

www.rugbyricany.cz www.twitter.com/rugbyricany www.facebook.com/rcricany

MUŽI

Ragbisté ČR vyhráli v Maďarsku, Říčaňáci byli u toho

Dobře vstoupili do seriálu Mistrovství Evropy ragbisté České republiky. V Budapešti zvítězili 41:21, i když v poločase prohrávali 14:15. Hodně byl v zápase vidět říčanský Sam Dupuy, který položil jednu z českých pětek a proměnil několik kopů na háčka. Kromě Sama Dupuye se v českém dresu představili i další říčanští hráči. Tomášové Adámek a Stránský, Lukášové Linhart a Chytil, Robert Trefný, Kryštof Kohout a Jakub Havel.

"V první půli jsme se po chybách dostali pod tlak, to se ve druhé části změnilo," komentoval zápas trenér národního týmu Miroslav Němeček.

V listopadu čeká české ragbisty druhé utkání seriálu ME, ve Zlíně se utkají s Moldavskem.

Robert Trefný uniká maďarské obraně. Foto: János Gábor Hidvegi

ŽENY

Ragbistky Říčan čtvrté v Přelouči

Čtvrté místo ve čtvrtém turnaji podzimního Poháru 7 vybojovala děvčata Říčan. Turnaj v Přelouči ovládly ragbistky Tatry, které s přehledem vévodí této soutěži, Říčanům patří průběžné čtvrté místo. O celkovém pořadí soutěže rozhodne závěrečné klání v Brně.

 

Turnaj ohodnotil trenér Říčan Thomas Mendes. „Měli jsme do Přelouče jet poprvé v plné sestavě 12 hráček, ale nakonec jsme bohužel jeli pouze s devíti statečnými bojovnicemi. Nejlepší a pro diváky velmi pohledný zápas jsme odehráli proti maďarské Esztergomi, když jsme zvítězili 33:21. Bohužel v závěrečném zápase o třetí místo proti výběru Severní Moravy (0:19) již tým postrádal energii, ale děvčata tvrdě bojovala v obraně, zejména ve druhé půli.”

ženský tým v Přelouči

MLÁDEŽ

Junioři ČR uhájili účast v nejvyšší divizi ME

Čeští ragbisté do 18 let odehráli úspěšně Mistrovství Evropy elitní divize Championship v Gruzii. Češi nejprve v Tbilisi nestačili na domácí favority a podlehli vysoko 0:76. S Nizozemskem Češi uhráli nejlepší výsledek za poslední roky, z výhry se ovšem neradovali, zápas skončil 5:27. V klíčovém duelu o udržení v soutěži zvítězili Češi nad Rumunskem 10:8 a s Evropskou špičkou budou soupeřit i příští rok.

 

"Bylo to tvrdé utkání. Jsme šťastní, že vezeme domů sedmé místo," doplnil v rozhovoru pro TV po utkání s Rumunskem kapitán mužstva ČR Matěj Novák. "Chtěl bych hodně ocenit bojovnost a nasazení všech našich hráčů," komentoval utkání druhý trenér národního výběru do 18 let Tomáš Kohout.

 

Na historicky první výhře na turnaji Mistrovství Evropy nejvyšší úrovně a porážce Rumunska se podíleli i říčanští hráči – kapitán Matěj Novák, Patrik Pavlík, Marek Švikovský, Matyáš Rus, Tomáš Krampera, Daniel Kvaššay, Kristián Lacina, Vojtěch Hrbek.

 

junioři ČR

 

DĚTI

Říčanské týmy vítězily v Olomouci

Tradiční dětský turnaj ORF (Olomouc rugby festival) nevynechaly ani říčanské týmy. V kategoriích U8 a U12 naši nadějní ragbisté a ragbistky zvítězili, v kategorii U10 vybojovali třetí místo.

“V kategorii U8 říčanská Mašina v dechberoucím finále položila jednu pětku a bez jediné prohry tak turnaj ovládla a zaslouženě obsadila 1. místo. Rád bych vyzdvihl perfektní organizaci turnaje a hlavně rozhodčí, kteří ochotně klukům vysvětlovali vše, co odpískali,” zhodnotil turnaj v Olomouci trenér výběru do osmi let Tomáš Kozák.

UDÁLOSTI

Ragbisté volili nové vedení klubu

Staronovým prezidentem Rugby Clubu Říčany se stal David Frydrych. Společně s ním povedou klub v následujících letech Marek Fořt, Jaroslav Borovský, Petr Formánek, Vlastimil Palata, Tomáš Kohout a Michal Fürst. Dozorčí rada bude působit ve složení Tomáš Tůma, Aleš Linhart a Irena Šmolcnopová.

 

Foto: János Gábor Hidvegi a archiv RCMŘ

Mediální komise RC Mountfield Říčany

 

  Rozvoj ragby dětí a mládeže je podporován dotacemi města Říčany

           www.facebook.com/ragbydetiamladezercricany

Sportovní centrum mládeže finančně podporuje Středočeský kraj

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena