Rugby Club Mountfield Říčany

26. 11. 2022

www.rugbyricany.cz www.twitter.com/rugbyricany www.facebook.com/rcricany

 

 

 

 

 MUŽI


Dvě finále pro ragbisty Mountfieldu

Do podzimního Poháru ragby XV postavily Říčany hned dva týmy a oba se ve svých skupinách probojovaly až do závěrečného finále. V nejvyšší skupině A se první tým Říčan probil do utkání o trofej přes Tatru Smíchov, kterou v semifinále porazil doma 31:3 a uspěl i v odvetě hrané v Praze po výsledku 30:17 pro Říčany. Ve finále čeká Mountfield pražská Sparta.

Ve skupině B se říčanský rezervní tým doplněný několika hráči týmu ARC Iuridica Praha utkal s Vyškovem a po překvapivě vysoké domácí výhře 48:0 cestoval do Vyškova s výrazným náskokem. Moravané doma zabrali a vyválčili výhru 21:17, výrazně lepší skóre ale posunulo do finále říčanské ragbisty, kteří se utkají se Slavií Praha.

 

ŽENY


Neuvěřitelná smůla českých reprezentantek

Říčanské ragbistky Věra Gärtnerová, Alžběta Sůsová a Renata Frýdlová zažily v dresu národního týmu České republiky smolný zápas seriálu Mistrovství Evropy divize Trophy proti Německu. V poslední minutě utkání hraného v německém Hürthu Češky vedly a měly míč pod kontrolou, bohužel se jim nepodařilo míč odstěhovat do autu a Němky v 83. minutě stav utkání otočily na závěrečných 12:10.

„Závěrečný kop byl smolný. Hráčky říkaly, že rozhodčí jim ukázala čas na hodinkách a mělo se hrát ještě přes minutu. V dobré víře se chtěly dostat dál od nás, bohužel mlýn i rozehrávka nebyly dobré. Špatný odkop zpečetil velkou dávku chyb, kterou jsme se potrestali nejvíc, jak jsme mohli,“ hodnotil zápas kouč reprezentace žen Petr Pořízek.

 

 CENTRUM MLÁDEŽE


Shrnutí podzimních soutěží mládeže

V listopadu skončily podzimní ragbyové soutěže mládeže. Říčany se prezentovaly ve všech kategoriích, výsledky si pojďme nyní shrnout.

Junioři sehráli šest utkání, třikrát zvítězili a ve stejném počtu zápasů na své soupeře nestačili. Dvakrát byl nad jejich síly společný tým brněnských týmů Bystrce a Dragonu a jednou tým Tatry Smíchov.

Kadeti, čili hráči do 16 let, zaznamenali výbornou bilanci. Porazili Slavii, Bystrc, Spartu a Petrovice, nestačili pouze na Tatru na jejím hřišti.

Starší žáci (kategorie do 14 let) rovněž podlehli na podzim skvěle disponované Tatře Smíchov, v ostatních čtyřech utkáních však zvítězili.

Dívky v kategoriích do 15 a 17 let sehrály na podzim čtyři turnaje. Říčanský Mountfield je jedním z průkopníků dívčího ragby, které zaznamenává dlouhodobý trend růstu.

 

 DĚTI


Říčanské týmy uspěly v Itálii

Říčanské děti kategorií do 7, 9, 11 a 13 let se zúčastnily tradičního turnaje v italské Viadaně a české ragby reprezentovaly nejlepším možným způsobem. Výběr do 7 let po tuhých bojích ovládl celý turnaj, stejně se dařilo i našim nadějím do 9 let. V kategorii do 11 let dokonce říčanští nedovolili svým soupeřům položit jedinou pětku a bez porážky prošli vítězně celým turnajem. Nejstarší výběr do 13 let sehrál velmi těžké zápasy proti Viadaně, Milanu a Carpi, po porážkách v úvodních dvou zápasech a remíze s Carpi se musel spokojit se třetím místem.

 

Výjezdy na zahraniční turnaje jsou tradiční a důležitou součástí rozvojového programu našeho klubu. Kromě mezinárodní sportovní konfrontace nabízejí našim dětem i kulturní a společenské zážitky.

 

Mediální komise RC Mountfield Říčany

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena