Rugby Club Mountfield Říčany

29. 12. 2022

Rugby Club Mountfield Říčany, založeno 1944 www.rugbyricany.cz | www.twitter.com/rugbyricany | www.facebook.com/rcricany

MUŽI


Říčanští ragbisté letos vyhráli všechny tuzemské trofeje

Po mistrovských titulech v klasické patnáctkové i olympijské sedmičkové variantě ragby ovládli ragbisté říčanského Mountfieldu i podzimní Pohár ragby XV a završili tak letošní zlatý hattrick. Svěřenci trenéra Miroslava Němečka porazili ve finále poháru hraném na národním ragbyovém stadionu v Praze na Markétě pražskou Spartu 23:13. Utkání přineslo vyrovnaný průběh, Říčany ale byly efektivnější a pětkami Petra Másla a Kryštofa Kohouta získaly v prvním poločase rozhodující náskok, který na začátku druhé půle ještě navýšil dalším položením Jindřich Duffek. Jedinou pětku Sparty položil až devět minut před koncem reprezentant Vlastimil Diviš, to však Sparťanům na obrat v utkání nestačilo. Dobrý zápas odehráli na pozicích útokových spojek Jihoafričané Tristan Horak a v rudém dresu Romeo Nkoane, kteří shodně zaznamenali osm bodů přesnými kopy na háčka.

„Jsme samozřejmě velice spokojeni s výhrou. Zápas ukázal spoustu pozitivních věcí, ale i negativ. Myslím, že co se týče obrany tak máme co zlepšovat. Skládat níž, vybíhat a vyvinout větší tlak na soupeře. Myslím, že i náš přechod mezi jednotlivými fázemi by měl a mohl být rychlejší, abychom znovu dostali soupeře pod větší tlak. Určitě jsme spokojení, jak hráči k zápasu přistoupili a celkově dobře ho kontrolovali. Je vidět velký posun co se mentálního nastavení a vyzrání týče. Tento pokrok byl vidět i v tom, že jsme byli schopni sbírat body vždy, když jsme se dostali do obranné zóny soupeře. To vše podle mě vychází ze širokého kádru, kterým v této chvíli disponujeme a konkurencí, která je v týmu nastavena,” zhodnotil duel tradičních rivalů trenér říčanského Mountfieldu Miroslav Němeček.

ŽENY


Češky na prestižním turnaji Dubaj 7s

Říčanské hráčky Veronika Oupicová a Věra Gärtnerová se v dresu národního týmu České republiky utkaly v Perském zálivu i s výběry ragbyových velikánů Austrálie a Japonska. Utkání s těmito týmy české ragbistky prohrály, ale díky vítězstvím nad Španělskem a jihoafrickým výběrem Delta Drone Tucks vybojovaly na prestižním turnaji deváté místo.

DĚTI


Zimní turnaje dětí opět pod patronací Říčan

Aby ani v zimní pauze nechybělo dětem ragbyové vyžití, pořádají Říčany tradičně otevřené zimní turnaje. V hale U lesa se během zimních měsíců představí řada klubů Čech i Moravy v kategoriích od šesti do čtrnácti let. Organizace těchto turnajů je příspěvkem našeho klubu rozvoji českého ragby. Idea otevřených zimních turnajů vzešla od říčanského trenéra mládeže Tomáše Kohouta, který je také s neúnavností sobě vlastní již po několik let pořádá.

UDÁLOSTI


Obnovená tradice duelů Čechy – Morava přinesla vítězství země lva

„Zápasem Čechy versus Morava obnovila Česká rugbyová unie dlouholetou tradici, která byla po několik let přerušena. Tato utkání se po dekády často hrávala i jako součást výročí jednotlivých moravských či českých klubů,” řekl před utkáním výběrů historických zemí ČR manažer PR a marketingu unie Petr Býma. Zápas nepostrádal prestiž, náboj, ale i ragbyovou kvalitu a přinesl zasloužené vítězství Čech 39:14. V dresu se lvem na prsou se představili říčanští ragbisté Tomáš Adámek, Jan Šmolcnop, Jan Matěj Haš, Václav Calta, Kryštof Kohout, Matěj Novák a Patrik Pavlík.

Mediální komise RC Mountfield Říčany

 

   www.facebook.com/ragbydetiamladezercricany

 

Sportovní centrum mládeže finančně podporuje Středočeský kraj

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena