Rugby Club Mountfield Říčany

30. 4. 2023

MUŽI

Říčany v extralize stále neporaženy

Obhájce titulu z posledních dvou sezon, Mountfield Říčany, pokračuje ve vítězném tažení extraligou. V šesti odehraných kolech základní části už porazil postupně Zlín, Tatru Smíchov, Spartu, Pragu, Vyškov i Dragon Brno. V zápase proti Vyškovu, který měl v sestavě z Říčan hostujícího reprezentanta Jana Kučeru, šlo o průběžné první místo v tabulce. Moravané jsou zejména doma velice silným soupeřem a nejinak tomu bylo v areálu Jana Navrátila ve Vyškově i tentokrát. V poločase svítil na ukazateli skóre výsledek 5:6, když na dva přesné trestné kopy říčanského Tristana Horaka odpověděl položením pětky domácí vazač Ondřej Kovář. Po pauze na hřišti pokračoval tuhý boj. Misky vah se začaly na říčanskou stranu naklánět po hodině hry, kdy položil Samuel Dupuy, definitivně o utkání rozhodl o pár minut později zkušený říčanský zadák Michal Schlanger, který položil po úniku přes celé hřiště. Vyškov nakonec podlehl Říčanům 12:30.

Na Bílou sobotu přijeli otestovat sílu Říčan ragbisté brněnského Dragonu. Ani oni na Středočechy nenalezli recept. Skóre prvního poločasu sice orámovali Jihoafričané v brněnských službách, De Ridder a Draghoender, mezi jejich trestný kop a pětku však Mountfield naskládal tři pětky a několik přesných kopů Tristana Horaka a poločas skončil vedením Říčan 24:8. Ve druhé půli se prosadili pouze říčanští ragbisté a závěrečný hvizd zazněl za stavu 41:8.

 

ŽENY

Dívky do 17 let ovládly první jarní turnaj na pražské Markétě

Jarní sezona ženských ragbyových soutěží začala pro seniorskou kategorii na začátku dubna v Brně - Bystrci. Společný tým Říčan a Petrovic cestoval na turnaj elitní ženské sedmičkové série v oslabené sestavě a obsadil celkové šesté místo. Lépe se dařilo týmu děvčat do 17 let, který ovládl turnaj v Praze na Markétě. Šestý a závěrečný turnaj jarní dívčí soutěže se uskuteční 17. června na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech.

 

DĚTI

V Říčanech a v Praze se uskutečnil tradiční ragbyový festival PYRF

Devátý ročník jednoho z největších středoevropských festivalů ragby pro děti a mládež přilákal na hřiště v Říčanech a v Praze na 1300 účastníků z 6 zemí. Na říčanském stadionu Josefa Kohouta jsme v turnaji, který tradičně podpořilo město Říčany, hostili kategorii do 14 let. Zúčastnilo se jí osm týmů. České kluby z Říčan, Petrovic a Tatry doplnily tři výběry z Polska a po jednom týmu z Německa a Litvy. Říčany porazily v základní skupině Petrovice a litevský tým Gaja Azuolas a podlehly Polákům z Gdaňsku. V semifinále turnaje nestačili mladí říčanští ragbisté na Tatru Smíchov, po výhře nad Frankfurtem však vybojovali krásné třetí místo. Vítězství v turnaji získali po výhře nad Lechií Gdaňsk ragbisté Tatry Smíchov.

V ostatních kategoriích se dařilo říčanským nadějím ještě lépe. Hráči a hráčky do 8 let vybojovali na hřišti Pragy první místo, stejně se dařilo i kategoriím do 10 let na hřišti Tatry Smíchov a do 12 let na stadionu v Petrovicích.

 

POZVÁNKA NA RAGBY - STADION JOSEFA KOHOUTA

sledujte stránky RC Mountfield Říčany

13. či 20. května | semifinále extraligy ragby mužů

27. května | medailové zápasy extraligy ragby mužů

Foto: Marta Hegrová a archiv RCMŘ

Mediální komise RC Mountfield Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena