Rugby Club Mountfield Říčany

31. 5. 2023

MUŽI

Češi vyhráli v Lotyšsku

Národní ragbyový tým tradičně prošpikovaný říčanskými jmény zvítězil v posledním utkání Mistrovství Evropy Konference 1 Sever v Lotyšsku 43 : 7 (29 : 7) a svou skupinu ovládl bez ztráty bodu. Čechy teď čeká baráž o postup do vyšší skupiny Mistrovství Evropy.

Zápas v Rize se zlomil na konci úvodního dějství. Češi předváděli větší kvalitu i fyzickou vyspělost než domácí a navyšovali bodové vedení. „Dokud měli Lotyši sílu a naději na dobrý výsledek, tak kladli velký odpor. Na konci první půle se nám je podařilo zlomit,“ hodnotil zápas trenér ČR Miroslav Němeček, který kromě národního týmu vede úspěšně i říčanské ragbisty.

Ve vítězné sestavě bojovali i Říčaňáci Tomáš Adámek, Tomáš Stránský, Lukáš Chytil, Samuel Dupuy, Jakub Havel a kluboví odchovanci toho času působící v zahraničí Jakub Homer a Martin Cimprich.

 

ŽENY

Světovou sérii v Africe nevybojovaly, ale nadchly skvělými výkony

České ragbistky v sestavě s říčanskými Věrou Gärtnerovou a Veronikou Oupicovou získaly v kvalifikaci na Světovou sérii v olympijském sedmičkovém ragby celkově páté místo. Postup do elitní soutěže jim unikl, ale skvělými výkony získaly respekt soupeřek.

Kvalifikace sestávající ze dvou turnajů probíhala v jihoafrickém městě Stellenbosch a pouze její vítěz si zarezervoval vstupenky mezi elitu. Češky během turnajů porazily soupeřky třeba z Kolumbie, Papuy-Nové Guiney, podlehly Číně či Belgii, s celkovým vítězem kvalifikace Jihoafrickou republikou zaznamenaly remízu.

 

MLÁDEŽ

Ragbisté do 16 let vyhráli ve Vídni

Říčanští mladíci zvítězili ve Vídni po vyrovnaném průběhu nad místním RU Donau Wien 19 : 15. Kromě sportovního zápolení zvládli v metropoli na Dunaji i prohlídku kulturních památek města.

 

DĚTI

Říčanské naděje ve Frankfurtu nezklamaly

Na výborně obsazený a zorganizovaný turnaj v německém Frakfurtu vyrazily říčanské kategorie do osmi, deseti a dvanácti let a v konkurenci z osmi zemí se neztratily, vybojovaly jedno první a dvě druhá místa. „Říčanské týmy holek i kluků hrály na Gonder Rugby Jugendfestivalu 2023 skvělé ragby. Všechny kategorie vyhrály své základní skupiny a přes vítězné zápasy ve čtvrtfinále a semifinále si vybojovaly finálovou účast. V každé kategorii bylo 18–20 týmů celkově z osmi evropských zemí,“ shrnul účast našich týmů na skvěle zorganizovaném turnaji ve Frankfurtu generální manažer klubu Marek Fořt.

 

UDÁLOSTI

Dětský den již 18. června

Sedmnáctý ročník dětského dne na ragbyovém hřišti v Říčanech nabídne již tradičně zábavu pro děti i rodiče. Vyzkoušíte si ragby, různé dovednostní hry či se pobavíte na nafukovacích atrakcích. Pro děti je připravena i odměna v podobně grilovaných buřtů.

Dětský den pořádáme, protože rádi děláme dětem radost a protože máme jedinečnou příležitost ukázat ragby mnoha dalším rodičům, kteří ragby neznají nebo jej vnímají jako nebezpečný sport. Popularizujeme náš krásný sport – RAGBY.

 

POZVÁNKA NA RAGBY – STADION JOSEFA KOHOUTA

17. června | Turnaj 7s žen a dívek

18. června | Dětský den

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena