Rugby Club Mountfield Říčany

25. 8. 2023

MUŽI


Na podzim zabojují říčanští ragbisté v pohárové soutěži

Úřadující mistři České republiky z Říčan vstupují do podzimního Poháru ragby XV jako obhájci trofeje. V základní skupině soutěže je čekají atraktivní duely s Tatrou Smíchov, Pragou a Spartou. Následující prolínací část vyvrcholí finálovým duelem 21. října. Program soutěže a pozvánky na jednotlivá utkání naleznete na klubových webových stránkách.

 

CENTRUM MLÁDEŽE


Mimořádné úspěchy českých juniorských reprezentací

Skvělé výkony našich juniorských výběrů na Mistrovstvích Evropy v sedmičkovém ragby prokázaly rostoucí kvalitu českého ragby. Dívky do 18 let vybojovaly na domácím ME v nejvyšší divizi Championship bronzové medaile, chlapci přivezli ze švýcarského Macolinu šesté místo.

Češky v Praze rázně nakročily k medailím již v utkáních v základní skupině, porazily postupně Belgii, Španělsko a Polsko. Následně zdolaly Skotsko a v semifinále se podruhé utkaly se Španělkami, na které tentokrát nestačily. V zápase o bronz s Anglií vybudovaly české ragbistky náskok více než dvaceti bodů, který Angličanky dokázaly částečně stáhnout, ale český tým si zaslouženou výhru 36 : 24 uniknout nenechal.

„Je to výsledek spousty dřiny a poctivého tréninku. Kromě toho jsou holky skvělá parta a medaile si plným právem zaslouží,“ sdělil po výhře nad Anglií pro web ČSRU úspěšný trenér Stanislav Král.

Junioři cestovali k turnaji elitní divize ME Championship do Švýcarska. Ve skupině dvakrát zvítězili a jedinkrát prohráli a zajistili si tak boje o vyšší příčky v turnaji. Ve čtvrtfinále Češi podlehli favorizovanému Portugalsku, následnou výhrou nad Litvou si zajistili boj o celkové páté místo, ve kterém po velkém boji podlehli Německu 19 : 21. Na skvělém šestém místě v Evropě se podíleli říčanští Tomáš Krampera, Kristián Lacina, Matěj Palata a Matěj Sehnal a trenér Tomáš Kohout, který sdělil své pocity po turnaji pro web ČSRU. „Důležité je, že se postupně kvalita reprezentačních výběrů zlepšuje. Je to výsledek kvalitní práce v klubech. Navíc se letos sešla skvělá parta kluků s ukázkovým přístupem k tréninkům. Příslibem do budoucnosti je i skutečnost, že polovina týmu se skládala z mladšího ročníku, který bude v kategorii U18 i příští sezónu.“

 

MLÁDEŽ


Příměstské kempy v Říčanech přilákaly více než stovku ragbistů a ragbistek

Za účasti zahraničních a českých trenérských osobností proběhly v Říčanech příměstské tréninkové kempy. Děti si zatrénovaly pod vedením Donalda Ngwenyi, který byl asistentem trenéra Jihoafrické republiky na Mistrovstvích světa do 19 a 20 let, nebo Miroslava Němečka, trenéra reprezentace ČR a mistrovských Říčan, a dalších zkušených trenérů. Intenzivní tréninky probíhající v dopoledních i odpoledních hodinách pomohly dětem zlepšit individuální techniku, rozhodovat se a komunikovat v herních situacích pod tlakem, ale především jim přinesly spoustu zábavy a pohybu. Kempy přilákaly ve dvou turnusech celkem 113 dětí nejen z Říčan. Na své si přišli i říčanští trenéři, pro které připravili zahraniční odborníci z JAR, Walesu a Anglie workshop na téma obrana.

 

DĚTI


Jubilejní klubový kemp v Lubenci

Dvacátý ročník klubového kempu proběhl v Lubenci v prvních řervencových dnech a přilákal opět velmi vydatnou účast. O 170 dětí se staralo 90 rodičů a trenérů. Kromě hry se šišatým míčem si děti v Lubenci užily i klasické táborové aktivity jako koupání či výlety, na závěr je pak čekala táborová olympiáda – soutěžilo se v řadě nejen ragbyových disciplín.

 

UDÁLOSTI


Mistrovství světa v ragby 2023

Zápasem Francie proti Novému Zélandu začne 8. září v Paříži jubilejní desáté Mistrovství světa v ragby. O mistrovský titul se popere dvacet zemí, mezi největší favority budou patřit Nový Zéland, obhájce titulu Jihoafrická republika, domácí Francie a Irsko. Turnaj vyvrcholí finálovým zápasem v sobotu 28. října. Většinu utkání základních skupin a všechny duely play-off můžete sledovat na obrazovkách České televize.

 

POZVÁNKA NA RAGBY – STADION JOSEFA KOHOUTA


2. září | RC Mountfield Říčany vs. RC Sparta Praha | Pohár ragby XV muži

 

Foto: ČSRU (www.rugbyunion.cz) a archiv RCMŘ

 

Mediální komise RC Mountfield Říčany

Bronzové juniorky ČRŘíčanští ragbisté v dresu české juniorkyPříměstské kempy proběhly v Říčanech za krásného počasí

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena