Rugby Club Mountfield Říčany

27. 10. 2023

MUŽI


Říčanští ragbisté budou v dresu týmu Bohemia Rugby Warriors bojovat v evropském Super Cupu

Do nové sezóny evropské ragbyové soutěže Super Cup vstupuje český tým Bohemia Rugby Warriors. Mezinárodní soutěž pořádaná Rugby Europe doplňuje plně profesionální soutěže Heineken Cup a EPCR Challenge Cup, ve kterých startují i elitní týmy z Francie či Anglie. Oproti tomu hrají Super Cup mimo jiné týmy z Gruzie, Rumunska, Portugalska, což jsou všechno účastníci letošního Mistrovství světa, a nově tedy český tým Bohemia Rugby Warriors se svatováclavskou korunou ve znaku. V širší nominaci týmu jsou i hráči Říčan Tristan Horak, Václav Calta a Jan Kučera, páteř týmu by pak měli tvořit především hráči do 23 let. V listopadu sehrají hráči Warriors tři utkání v základní skupině, podle výsledků pak případné play-off.

Program týmu Bohemia Rugby Warriors:

03. listopadu | Romanian Wolves vs. Bohemia Rugby Warriors

11. listopadu | Bohemia Rugby Warriors vs. Brussels Devils – Praha, stadion Markéta od 20.00 hod.

16. listopadu | Bohemia Rugby Warriors vs. Delta – Praha, stadion Markéta od 19.00 hod.

 

MLÁDEŽ


Kadeti Říčan se úspěšně poměřili s Vídní

Zajímavého soupeře v podobě RU Donau Wien přivítali na stadionu Josefa Kohouta říčanští hráči do 16 let. Elitní rakouský ragbyový klub je poměrně častým soupeřem českých týmů, již několik let hraje třeba v nejvyšší české ženské soutěži, kde bojuje o nejvyšší příčky. V utkání v Říčanech ale tahali mladí Rakušané za podstatně kratší konec. Zápas glosoval jeden z trenérů říčanských kadetů Michal Fürst. „Naše U16 sehrála přátelské utkání s Rugby Union Donau Wien s celkovým skóre 55 : 3. Děkujeme našim rakouským hostům za návštěvu a předvedenou hru. Těšíme se na další setkání na ragbyovém hřišti. Tato vzájemná mezinárodní utkání jsou pro nás obrovským přínosem.“

 

DĚTI


Říčanské naděje vítězily na turnaji v Berlíně

Ragbistky a ragbisté do 10 a 12 let vyrazili na zkušenou do Berlína a v turnajích s širokou mezinárodní účastí se rozhodně neztratili.

V kategorii do 10 let získali Říčaňáci dělené třetí místo, v kategorii do 12 let pak nepoznali porážku a do středních Čech přivezli trofej pro vítěze.

 

UDÁLOSTI


V Praze se uskuteční Mistrovství Evropy do 18 a 20 let

Česká rugbyová unie bude v listopadu hostit špičkové turnaje Mistrovství Evropy. Do metropole Česka přijedou ragbisté elitních skupin kategorií do 18 a 20 let a utkají se zde i o tituly šampionů starého kontinentu pro rok 2023. Čeští reprezentanti se představí v obou kategoriích.

Jak se na turnaj kategorie do 18 let (junioři) těší trenér juniorů ČR a Říčan Tomáš Kohout?

„Hrát doma turnaj Mistrovství Evropy divize Championship, tedy nejvyšší evropské úrovně, navíc na národním ragbyovém stadionu v Praze na Markétě, je čest a závazek dobře se připravit. Před dvěma lety jsme vyhráli kvalifikaci o postup mezi nejlepších osm týmů v Evropě a naším cílem je postupně se přibližovat výkonnosti týmů hrajících dlouhodobě tuto soutěž. Předloni jsme se udrželi, loni byli sedmí, letos bychom rádi bojovali o páté až šesté místo.“

Mohou se diváci ME těšit i na říčanské hráče?

„V širší reprezentaci (40 hráčů) kategorie do 18 let máme deset našich kluků a v reprezentaci do 20 let šest. Všichni mají šanci se dostat do závěrečné nominace. Kolik se jich nakonec představí na Mistrovství Evropy, uvidíme již za pár dní.“

Více informací k turnaji a k jednotlivým zápasům naleznete na adrese www.rugbyunion.cz.

Jaroslav Borovský


Foto: Rugby Europe (Bohemia Rugby Warriors, archiv RCMŘ, ilustrační foto k ME juniorů Martin Flousek (www.rugbyunion.cz)

 

Mediální komise RC Mountfield Říčany

Kadeti Říčan se úspěšně poměřili s VídníŘíčanské naděje vítězily na turnaji v Berlíně

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena