Rugby Club Mountfield Říčany

27. 11. 2023

MUŽI


Říčany po ligovém titulu obhájily i pohárovou trofej

Vítězstvím nad Spartou 39 : 21 vybojovali říčanští ragbisté triumf v Poháru ragby XV a potvrdili současnou hegemonii tím, že v letošní sezoně získali proti stejnému soupeři i mistrovský titul. Obě trofeje navíc obhajovali, a mají tudíž druhý double v řadě. „Zápas se Spartou pro nás nebyl vůbec jednoduchý, jelikož jsme narazili na celkem tuhý odpor Sparty, která neměla úplně moc co ztratit a do zápasu šla celkem uvolněně a s velkým nasazením. My jsme se především v prvním poločase dopustily řady chyb v kontaktních situacích. Často jsme se také zbytečně dostávali pod tlak po výkopech z půlky. Díky tomu jsme nedokázali na Spartu vyvinout souvislý nápor a zápas zlomit. Sparta velice dlouho a srdnatě vzdorovala, zápas ale rozhodla především naše efektivita, individuální výbava jednotlivých hráčů a silnější lavička. Přístup hráčů k zápasu byl opět na skvělé úrovni a za jejich předvedenou hru v průběhu celého podzimu jim patří velké uznání a poděkování.“ Tak hodnotí zápas trenér Miroslav Němeček. Úspěšný lodivod Mountfieldu Říčany nezapomněl ani na chválu početného obecenstva, které si na stadion Josefa Kohouta našlo cestu. Jsme velice rádi, že se na finále přišlo podívat velké množství diváků a jejich podpora nám určitě také velice pomohla.“ Miroslav Němeček zároveň naznačil, že v Říčanech se rozhodně nebude spát v dalších měsících na vavřínech. „Do budoucna se budeme určitě soustředit na to, jak zvýšit motivaci především u mladších hráčů, aby se zlepšila jejich tréninková morálka a naše výkony jsme tak mohli posouvat zase dál.“

 

ŽENY


Druhé místo v Poháru ragby 7 žen

V závěrečném čtvrtém turnaji podzimního Poháru ragby 7 žen v Říčanech ragbistky společného týmu Říčan a Petrovic podlehly pouze suverénkám posledních let z Tatry Smíchov a obsadily druhé místo. Stejné místo jim pak patřilo i v konečném součtu soutěže, což je vynikající úspěch. Na třetím místě skončil jediný zahraniční účastník ženského poháru RU Donau Wien.

 

REPREZENTACE


Češi napravili porážku ve Švédsku skvělým výkonem v zápase proti Chorvatsku

Čeští reprezentanti zahájili seriál Mistrovství Evropy v rugby divize Trophy utkáním ve Švédsku, kde podlehli 37 : 48. Na olympijském stadionu ve Stockholmu se představila řada říčanských hráčů. Lukáš Chytil, Petr Máslo, Samuel Dupuy, Kryštof Kohout a odchovanec klubu toho času působící v Anglii Martin Cimprich, nastoupili v základní sestavě, Jakub Havel naskočil jako střídající hráč. Chuť si Češi spravili hned o týden později, když v Praze na stadionu Markéta hostili Chorvaty a díky skvělému vstupu o utkání rozhodli v podstatě během dvaceti minut úvodního poločasu. Česká republiky zvítězila 48 : 22. První utkání v dresu reprezentace absolvoval devatenáctiletý říčanský talent Patrik Pavlík. Patrik Pavlík byl skvělý, jednak položil, ale hlavně skvěle bránil,“ sdělil k jeho výkonu trenér Miroslav Němeček. Pochvalu trenéra si ale vysloužili všichni hráči, kteří oproti zápasu ve Švédsku zlepšili zejména obranu. V zápase se kromě Patrika Pavlíka úspěšně prezentovali i další říčanští či exříčanští ragbisté: Kryštof Kohout, Samuel Dupuy, Lukáš Chytil, Jakub Havel, Petr Máslo, Tomáš Stránský a Martin Cimprich.

 

UDÁLOSTI


Rekordní sledovanost Mistrovství světa v ragby

Prostřednictvím obrazovek České televize měli tuzemští diváci možnost více než měsíc sledovat špičkové sportovní výkony nejlepších ragbistů světa. Sportovní událost roku zakončenou obhajobou titulu jihoafrickými Springboks si nenechaly ujít více než dva miliony diváků, což je historicky nejvyšší sledovanost Mistrovství světa v ragby na ČT. Finále mezi Novým Zélandem a Jihoafrickou republikou vidělo 700 000 diváků.

Pokud vás ragby zaujalo a chcete si jej vyzkoušet, velmi rádi vás přivítáme na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech. Náš klub provozuje všechny kategorie, od dětí ve věku čtyř let přes mládež, ženy a muže až po veterány.


Mediální komise RC Mountfield Říčany

Říčany po ligovém titulu obhájily i pohárovou trofej<BR>foto Jiří KolišDruhé místo v Poháru ragby 7 žen<BR>foto Petr FlíčekČeši napravili porážku ve Švédsku skvělým výkonem v zápase proti Chorvatsku<BR>foto Martin Flousek (ČSRU)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena