Rugby Club Mountfield Říčany

29. 12. 2023

MUŽI


Češi porazili Litvu, říčanští ragbisté byli u toho

Reprezentanti České republiky zdolali v domácím prostředí na stadionu Markéta v Praze Litvu 34 : 24 a přezimují v čele tabulky divize Trophy mistrovství Evropy. Ve sněhové vánici, která utkání provázela, se v dresu ČR představili i říčanští ragbisté Lukáš Chytil, Samuel Dupuy, Kryštof Kohout, Jakub Homer, Petr Máslo a Patrik Pavlík a také kluboví odchovanci aktuálně hrající v zahraničí Martin Cimprich a Tomáš Stránský. „Podzim hodnotím pozitivně. Pro nešťastné utkání proti Švédsku jsme neměli tolik času na přípravu, a ani všechny hráče k dispozici, jak bychom si představovali. Podmínky pro přípravu na poslední dva zápasy byly mnohem lepší, což se odrazilo i na předvedené hře a výsledcích,“ vyjádřil po utkání spokojenost pro web České rugbyové unie hlavní trenér českého týmu Miroslav Němeček.


CENTRUM MLÁDEŽE


V Praze se uskutečnily turnaje Mistrovství Evropy úrovně Championship U20 a U18

V Praze se souběžně uskutečnily hned dva vrcholné turnaje mistrovství Evropy. Čeští reprezentanti v nich uhájili příslušnost k elitní skupině Championship i pro příští rok. Čeští ragbisté do 18 let předvedli v turnaji skvělé výkony. V prvním utkání sehráli naprosto vyrovnaný zápas s favorizovaným Španělskem (15 : 25). Ve druhém podlehli těsně Rumunsku (15 : 18), i když v prvním poločase vedli. Chuť si čeští mladíci spravili v závěrečném boji o sedmé místo proti Švýcarsku (54 : 12). Na turnaji se představili říčanští hráči Tomáš Krampera, Filip Šaroch, Kristián Lacina, Matěj Palata, Jiří Kuchař, Matěj Sehnal, Ondřej Sehnal, Richard Houdek a Matyáš Rus, v trenérském štábu týmu nechyběl Tomáš Kohout. Hráči do 20 let stejně jako jejich mladší krajané prohráli v úvodních dvou duelech, ve kterých nestačili na Nizozemsko (7 : 50) a Polsko (28 : 43). Soupeřem v duelu o sedmé místo jim byli taktéž Švýcaři, kterým Češi nedali šanci (34 : 0). V dresu reprezentace hráli říčanští ragbisté Patrik Pavlík, Václav Beneš, Marek Švikovský, Adam Fokt a Matěj Novák.


MLÁDEŽ


Kadeti Říčan zvítězili v italské Veroně

Kategorie do 16 let sehrála přátelský zápas v italské Veroně. Místní klub dlouhodobě kvalitně pracuje s dětmi a mládeží a výsledkem je mimo jiné silné zastoupení v italských národních týmech mládeže. Říčanští borci podali proti silnému soupeři kvalitní a koncentrovaný výkon a zvítězili 64 : 7. „Verona má v italských národních týmech U18 a U20 silné zastoupení zejména díky jediné soukromé akademii, kde hráči bydlí a trénují cca čtyři hodiny denně. Mnoho talentů z akademie přechází do mládežnických týmů špičkových francouzských a anglických klubů. I když Veroně chybělo pro zápas osm hráčů, byl to velmi slušný soupeř, který počítal s výhrou. Výborným výkonem jsme si zasloužili uznání a respekt a také pozvání na příští rok,“ sdělil po zápase generální manažer Říčan Marek Fořt.

 

 

Foto: Martin Flousek a archiv RCMŘ

Mediální komise RC Mountfield Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena