Rugby Club Mountfield Říčany

4. 5. 2024

MUŽI


Češi porazili v Havířově Ukrajinu

V seriálu Mistrovství Evropy divize Trophy sehráli reprezentanti České republiky zajímavý duel s Ukrajinou. Po jednoznačném prvním poločase, kdy Češi vybojovali vedení 33 : 6, zkomplikovala situaci smolná červená karta pro Lukáše Rapanta, který se v utkání v prostředí mateřského klubu loučil s národním dresem, následovaná ještě dvěma žlutými kartami. Češi tak hráli několik minut v oslabení o tři muže. Ukrajincům se podařilo dvěma pětkami snížit, nicméně Češi následně dokázali zmobilizovat síly a zápas dovedli do vítězného konce 48 : 18.

V zápase se představili říčanští a ex-říčanští hráči Lukáš Chytil, Jakub Homer, Jakub Havel, Tomáš Adámek, Martin Cimprich, Samuel Dupuy a Kryštof Kohout, vedení trenérem Miroslavem Němečkem.

 

ŽENY


Skvělý vstup do sezony Mistrovství ČR 7 žen

V úvodním turnaji ligové sezóny žen v olympijském sedmičkovém ragby konaném ve Vyškově se zaskvěly ragbistky týmu PeŘí, tedy společného týmu klubů z Petrovic a Říčan. Pod vedením francouzského trenéra Thomase Mendese se hráčky PeŘí postupně vypořádaly se všemi soupeřkami a ve finále turnaje porazily suverénky předešlých sezon z Tatry Smíchov 29 : 22.

 

CENTRUM MLÁDEŽE


Národní tým do 16 let se střetl se slavným francouzským týmem

Slavný francouzský klub Racing Metro 92 přivítal na konci března v Paříži národní tým České republiky do 16 let. Češi v zápase s francouzskými vrstevníky drželi v prvním poločase krok, ve druhém dějství již dominovali domácí. Pro mladé české ragbisty se jednalo o jedinečný zážitek a nasbírali cenné zkušenosti.

 

Náš klub reprezentovali ve městě pod Eiffelovou věží trenér Ondřej Fořt a hráči Vojtěch Basík, Vincent Langer, Tomáš Strnad, Marek Skolil, Sebastian Lacina, Marek Fořt a Matyáš Forejtek.

 

MLÁDEŽ


Výběry mládeže zatím suverénní

Soutěžní sezóna mládeže byla zahájena v druhé polovině března a všechny říčanské výběry jsou zatím suverénní. Dvě výhry vybojovali junioři (U18), kadeti (U16) i starší žáci (U14). V kategorii děvčat do 18 let se naše hráčky ve společném týmu s Petrovicemi vypravily k prvnímu turnaji sezóny ve Vyškově a vybojovaly tři výhry ve třech zápasech.

 

DĚTI


Jarní turnaj PYRF proběhl v Říčanech a Praze

Tradiční turnaj PYRF, který je jedním z největších středoevropských ragbyových festivalů dětí a mládeže, proběhl na stadionech v Říčanech a v Praze. Naše týmy se zúčastnily ve všech kategoriích a byly velmi úspěšné. První místo si připsaly kategorie do 8 a 12 let, kategorie do 14 let byla druhá a do 10 let šestá.

 

Kategorii do 14 let jsme pořádali v Říčanech za podpory města Říčany. Kromě českých týmů jsme hostili i výběry z Irska, Německa, Polska, Litvy a Gruzie.

 

UDÁLOSTI


Dětský den zná svůj termín

Populární dětský den na „ragbáku“, který každoročně pobaví stovky dětí z Říčan i okolí, se letos uskuteční v neděli 16. června.

Těšíme se na vás!

 

POZVÁNKA NA RAGBY – STADION JOSEFA KOHOUTA


RC Mountfield Říčany vs. RC Praga Praha | sobota 18. května od 15.00 – extraliga mužů

 

Mediální komise RC Mountfield Říčany

foto M. Flousek/ČSRU (www.rugbyunion.cz)foto archiv RCMŘfoto archiv RCMŘfoto archiv RCMŘfoto M. Kuběna

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena