Rybáři nezahálí ani v zimě

2. 4. 2022

 

Ryby jsou v těchto měsících uložené k zimnímu spánku a mohlo by se zdát, že ani rybáři velkou mírou aktivit nehýří. Opak je pravdou. Naši členové již absolvovali ve svém osobním volnu několik víkendových brigád. Připravujeme se při nich na nadcházející rybochovnou sezónu. Opravujeme sítě a další nářadí potřebné pro jarní výlovy, které jsou každoročně plánovány dle klimatických podmínek, především rozmrznutí vodních hladin, na březen a začátek dubna. Provádíme úklid a prořezy dřevin okolo rybníků, plánujeme a připravujeme další aktivity, které chceme realizovat v průběhu léta a podzimu.

V sobotu 19. 2. jsme vyčistili příbřežní části upuštěného Mlýnského rybníka, především pak jeho část u nátoku od polámaných větví, padlých kmenů a odpadků. Je až s podivem, co jich zde bylo. Všeho jsme odvozili čtyři plná auta. Zamýšlím se, zda není jednodušší a stejně časově náročné odvézt vše do sběrného dvora, než naházet do rybníka…

Našly se netradiční věci jako odpadkový koš, pouliční lampa nebo železné kolo, tušíme zřejmě od secího stroje (?) a několik pneumatik. Vše jsme za tyto „přátele přírody“ odvezli k likvidaci. Děkujeme panu Svobodovi z OTS, který nám na tyto práce poskytl rukavice a plastové pytle.

Dovolím si vzhledem k událostem aktuálních dní dovětek. I v naší organizaci jsou členové původem z Ukrajiny a stejně jako velká část naší společnosti vnímáme a odsuzujeme i my tragické události v této evropské zemi. Věříme, že zdravý rozum a lidské odhodlání podporované včasnou a adekvátní pomocí zvítězí nad sebestřednou arogancí diktátorské moci, která ničí lidské životy… Sláva Ukrajině!

 

S rybářským pozdravem Petrův Zdar!

 

Martin Vosátka,

místopředseda a hospodář ČRS MO Říčany, z.s.

crsricany.webnode.cz

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena