Saunafest v Aquapalace Praha

4. 10. 2020

 

Mezinárodní festival zážitkového saunování proběhl v polovině září v Aquapalace Praha v Čestlicích. Sešli se na něm odborníci a saunoví mistři z několika zemí, kteří před zraky návštěvníků předvedli saunové ceremoniály světové úrovně. Tváří letošního Saunafestu byla moderátorka Gábina Partyšová.

V Aquapalace Praha vystoupilo 20 českých saunérů, 5 saunových týmů i řada zahraničních hostů, například polský mistr světa Łukasz Dużniewski nebo Robert Heinevetter ze Švýcarska. Součástí Saunafestu bylo Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech.

Mistrovská vystoupení doplnil doprovodný program, který přinesl celou řadu zajímavých a netradičních saunových zážitků. Návštěvníci se mohli vyhřát například v cedrové sudové sauně, saunové maringotce i několika saunových stanech. Již tradiční účastníci byli mistři metličkování z Litvy, mystickou atmosféru nastínil japonský vonný rituál KODO. Relax a netradiční zážitek nabídl i český unikát – Peelingový bar Aquapalace Praha. Návštěvníci si zde nyní nově mohou vytvořit vlastní saunový peeling s výběrem ingrediencí dle svých preferencí. 

Cílem festivalu je upozornit na potřebu pravidelného saunování jako součásti zdravého životního stylu. Napomáhá k lepší obranyschopnosti organismu i posílení imunitního systému. Je prevencí proti nachlazení a onemocněním, zejména pak respiračním i virovým nebo bakteriálním infekcím.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena