Sázíme budoucnost

10. 8. 2021

Vydejte se na výlet za Stromy roku a vyhrajte knihy nebo karton Ondrášovky
Netradiční možnost prázdninového výletování po České republice nabízejí organizátoři ankety Strom roku. K 20. narozeninám populární soutěže připravili tipy na výlety ke všem stromům, které se v minulosti staly vítězi ankety. Kdo po cestě za přírodními unikáty nasbírá alespoň pytel odpadků, má šanci vyhrát knížky o přírodě a pitný režim až na čtvrt roku. Soutěžit můžete do 31. srpna. Více na www.stromroku.cz/vylety.
 
Podpořte strom, který si zaslouží pozornost a péči. Hlasujte v anketě Strom roku.
Do finále letos jubilejního 20. ročníku ankety Strom roku postoupila dvanáctka kandidátů ze sedmi krajů. Ti usilují o prvenství v podobě odborného ošetření zdarma a postupu do celoevropského kola soutěže. Lidé mohou své favority podpořit online na www.stromroku.cz anebo pomocí DMSky do 12. září. Od vzniku ankety se do hlasování zapojilo více než 729 tisíc lidí a vybralo se téměř 2,8 milionu korun, které putovaly na výsadbu a ošetření stromů.
 
Rozhodněte o nejlepším adaptačním opatření na změnu klimatu
Jak předcházet škodám z přívalových dešťů a dalším extrémům počasí, které na nás dopadají stále častěji? Také na to hledali odpovědi autoři osmnácti projektů, které se letos probojovaly do finále soutěže Adapterra Awards. Podpořit až dva favority z finálové osmnáctky mohou lidé do 15. října na www.adapterraawards.cz

Zapojte se do výsadby Aleje svobody
V bývalém vězeňském zařízení pro politické odpůrce komunistického režimu Vojna u Příbrami vyroste nová Alej svobody. Město zvítězilo v grantové výzvě Nadace Partnerství, která tradiční výsadbu symbolických sametových alejí organizuje. Akce, která běžně pojme až 500 dobrovolníků, letos připadne na sobotu 13. listopadu. Město ji uspořádá v součinnosti s Hornickým muzeem Příbram s možností prohlídky za symbolické vstupné. Nová výzva pro obce na výsadbu Aleje svobody' 22 bude vyhlášena příští rok na jaře. Více o putovní akci na www.alejsvobody.cz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena