Sbírka medailí (nejen) z Přeborů kraje

29. 12. 2023

12. listopadu se konal Přebor Středočeského kraje družstev v Kolíně. Velká skupina našich gymnastek narozená v letech 2008–2016 nastoupila ve všech vypsaných kategoriích:

II. liga:           Děvčata ve složení Rašková, Bezoušková, Pechmanová a Štěpáníková získala 4. místo.

III. liga:          2. místo – Řeháková, Hartlová, Šebestová, Fesslová.

IV. liga:          1. místo – Vašutová, Slobodová, Sosnová, Endalová, Pípová.

V. liga:           Zde soutěžily nejmladší holčičky (ročníky 2014–2016) a tato liga měla u nás největší zastoupení: 2. místo – Jechová, Man, Gregorová; 4. místo (benjamínci, ročník 2016) – Skalová, Bojdová, Šálová, Müllerová, Synková; 8. místo – Prellová, Menzel, Kubíčková, Sabelová.

Zároveň byly vyhlášeny nejlepší závodnice jednotlivých kategorií: 1. místo – Vašutová; 2. místo – Řeháková; 3. místo – Jechová a Šebestová.

O den dříve probíhala Republiková soutěž ČASPV TeamGym 2023 v Trutnově, které se účastnily všechny nejstarší dívky. Tým s 10 děvčaty Junior 2 získal bronzové medaile a Trio Senior s 5 děvčaty stříbro. Děkujeme všem za reprezentaci oddílu v této soutěži.

Mladší děvčátka z Teamgymu závodila v neděli 12. listopadu na závodu s názvem Á hop – TeamGym v Praze a svou kategorii zde vyhrála.

Poslední listopadový víkend se opět závodilo ve sportovní gymnastice. Do Tábora se v sobotu na Mikulášský závod vydala šestiletá děvčátka a hned v dopolední části obsadila celé stupně vítězů: 1. místo – Kamenišťáková; 2. místo – Tesařová; 3. místo – Lindt. Starší děvčata závodila v odpolední části a nejlépe se dařilo G. Slobodové, která ve velké konkurenci skončila na krásném 7. místě.

V neděli jsme měli velké zastoupení v Dobřichovicích na Poberounském dvojboji, kam vyrazila družstva závodící pod ČASPV. Byl to velmi dlouhý, ale úspěšný den; cinkalo to jak v kategorii družstev, tak u jednotlivců, od těch nejmenších až po nejstarší.

2010: 1. místo – Brányiková.

Ročník 2016: 1. místo – Švarcová; 3. místo – Tůmová.

Ročník 2017–2018: 3. místo – Brožová.

Družstva ročník 2016–2017: 1. místo.

Družstva ročník 2010–2012: 2. místo.

V prosinci nás čekají ještě poslední závody letošního roku 2023, který hodnotíme opět jako velmi úspěšný. Nejstarší děvčata z Teamgymu se účastnila a zvítězila na vůbec prvním zahraničním závodě (v Itálii), nechyběly účastnice a pěkná umístění na mistrovství České republiky. Kurzy pro rekreační gymnastiku jsou naplněné a spolupracujeme se základními a mateřskými školami na projektu Gymnastika do škol. A to vše i díky finanční podpoře města Říčany, které nám poskytlo i v roce 2023 dotaci na provoz. Děkujeme!

Přejeme všem krásný a úspěšný nový rok!

Gym Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena