Sbírka pro ježky a další zvířátka

26. 11. 2022

 

V listopadu jsme vyhlásili materiální sbírku pro ježky, ale i další ohrožená zvířata, která nachází útočiště ve vlašimské záchranné stanici. Do sbírky se aktivně zapojili i mateřské a základní školy, pracovníci městského úřadu, a také široká veřejnost. Všem velmi DĚKUJEME.

Materiál byl průběžně shromažďován na odboru Životního prostředí na Komenského náměstí. Jako poděkování dárci obdrží pamětní certifikát a děti pexeso Parazoo.

V současnosti se vlašimští ošetřovatelé starají o téměř padesát bodlináčů, většina z nich již bude muset strávit zimu ve stanici. Počty přijatých ježků z Říčan a okolí narůstají každým dnem. Spotřeba krmiva a dalšího materiálu je tedy významná. Mezi další druhy, které jsou nejčastějšími pacienty ve stanici, patří ptáčata vypadlá z hnízda, zajíci, veverky, srnčata, zranění dravci.

Český svaz ochrany přírody, bližší info na https://www.pomoczviratum.cz/. Sběr a zajištění péče o zvířata ČSOP Vlašim provádí zdarma a je plně finančně vázána na dotace, příspěvky měst a obcí, sponzorů a darů od veřejnosti. Pokud najdete zraněné zvířátko, volejte pohotovostní linku: 777 800 460.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena