SDH Říčany

31. 12. 2019

Vážení a milí příznivci našeho sboru,

roku 2019 jsme již dali definitivně sbohem a můžeme tak přivítat rok 2020. Někteří již začali plnit svá novoroční předsevzetí a zaměřili se například na zlepšení fyzické kondice a shození kil, která nabrali přes Vánoce. I my neleníme a hned začátkem ledna se naši členové vydají na každoroční zimní soustředění do krásného a osvědčeného Benecka. Jako vždy prověříme svou fyzickou kondici, ale i se vydáme na nějaké výlety. Zkrátka, je potřeba načerpat energii na následující rok.

Během roku 2019 jsme zažili mnoho hezkých, ale bohužel i smutných chvil. Rozloučili jsme se s naší dlouholetou členkou paní Marií Urbanovou, na kterou budeme vždy v dobrém vzpomínat. Naopak se náš sbor rozrostl o nové budoucí členy, a to hned o tři: Sofinku, Damiánka a Leontýnku. Oženili jsme dva členy našeho sboru. Tímto ještě jednou přejeme rodině Pokorných a Havelkových mnoho zdraví, štěstí a lásky ve společném životě.

Musíme se pochlubit i naší mládeží, která byla zastoupena v minulém roce ve všech věkových kategoriích. Tedy přípravka, mladší a starší žáci a dorost, celkem máme už skoro 40 dětí. V loňském roce se děti účastnily mnoha soutěží, např. v uzlování, pohárových soutěžích a soutěžích Dětské hasičské ligy. Samozřejmě se účastníme i celoroční hry Plamen a soutěže dorostu. V sezoně se nám docela dařilo, patřila rozhodně mezi naše nejlepší za poslední roky, a to ve všech kategoriích. Ze všech závodů musíme konkrétně vyzdvihnout moc hezké 4. místo Víti Nechvátala na krajské soutěži dorostu. Po účasti na Závodu požárnické všestrannosti máme příslib i na nadějné jaro ve všech kategoriích. Již nyní se těšíme, jsme motivováni a doufáme, že v dosavadních skvělých výsledcích budeme pokračovat, popereme se s obrovskou okresní konkurencí a třeba se zase podíváme i na kolo krajské. Tímto našim mladším držím palce a přeji jim, aby rok 2020 byl minimálně tak úspěšný jako rok 2019.

Důležité je i zmínit naší jednotku, která měla taktéž napilno. Za celý rok jsme byli povolání k necelým 60 událostem, na kterých jsme strávili přes 1000 hodin.  Jednotka se musela rozloučit hned s několika členy motorové smečky. Konkrétně s velitelským automobilem Felicia a dopravním automobilem na podvozku Avia, který sloužil u našeho sboru úctyhodných 39 let. Dále smečku musela opustit cisternová stříkačka na podvozku Tatra T148, i technika potřebuje obnovit a proto jsme získali cisternovou stříkačku na podvozku Tatra 815, která není zcela nová, ale jistě bude sloužit ještě mnoho let. Mezi motorovou smečkou jsme mohli přivítat náš nový dopravní automobil značky Ford. Dárek v hodnotě 1 milionu korun uhradilo z jedné třetiny město, zbývající dvě třetiny poskytli z dotačního fondu Středočeský kraj a Generální ředitelství HZS. Patří se zde poděkovat nejen oběma uvedeným institucím, ale hlavně Radě a Zastupitelstvu města Říčany za jejich ochotu pořídit tento nový automobil, který pomůže zajistit kvalitní ochranu obyvatel města a okolního regionu.  Mohu prozradit, že budeme mít ještě jeden motorový přírůstek, ale tom zase jindy.

Co by to bylo za konec roku bez Ježíška. Naši mladší našli pod stromečkem mnoho užitečných věcí, které najdou uplatnění i na soutěžích. Jedná se například o savice a koše, džberovky, cvičný tartan a mnoho dalšího. Koncem roku si jak naši mladší, tak i starší udělali vánoční besídku, kde již v duchu Vánoc užívali dovolené a školní volno. I přes dovolené jsme asistovali na adventních nedělích, které k Vánocům neodmyslitelně patří. Dále jsme sloužili pohotovost na Silvestra, abychom byli připraveni okamžitě vyjet na pomoc.

Ještě bych vás chtěl jako každoročně pozvat na náš Hasičský ples, který se bude konat v sobotu 1. 2. 2020 již tradičně v KC Labuť. Čeká na vás bohatá tombola a léty osvědčená a úžasná kapela Unigena. Lístky na náš ples si budete moct zakoupit ve vinotéce „EXTRAVÍNO U Labutě“, a to vždy ve všední dny od 13. 1. do 31. 1. 2020. Budeme se na vás velice těšit.

Závěrem bych chtěl jménem našeho sboru všem poděkovat za podporu, kterou jsme od vás měli a hlavně městu Říčany, bez kterého by to nešlo. Popřeji úspěšný rok 2020 a mnoho hezkých a radostných chvil.

                             David Pojezný,  jednatel SDH  Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena