SDH Říčany

4. 7. 2021

Vážení a milí čtenáři našich příspěvků,

 

na začátek bych vás rád pozval na první ročník TFA, který je součástí Pražské a Středočeské ligy. Soutěž proběhne 16. 10. 2021, a to na zadním ragbyovém hřišti.  Těšit se můžete na sportovce v šesti kategoriích, super atmosféru a skvělé občerstvení. Sportovci budou z řad hasičů z celého Středočeského kraje a Prahy a utkají se hned v několika disciplínách. Trať bude paralelní, a proto budou startovat vždy dva sportovci současně, kteří se utkají například v tahání figuríny a bouchání kladivem v tzv. hammerboxu a mnoho dalšího. Přijďte podpořit sportovce a dát tomu tu správnou atmosféru a užít si den plný zábavy a adrenalinu. Budeme se na vás těšit.

Když už jsme u toho soutěžení, tak i naše mládež již začala sportovat a reprezentovat náš sbor. V sobotu 12. 6. vyrazila po dlouhé covidové soutěžní pauze na závody do Vlašimi. A to bychom nebyli správní hasiči, abychom nepřijali velkou výzvu, a tak první soutěží bylo rovnou krajské kolo hry Plamen, kde naši starší žáci měli možnost reprezentovat nejen náš sbor, ale především okres Praha-východ. Soutěži předcházel náročný měsíc pro děti i vedoucí, kdy jsme se rozjeli, jak se říká, z nuly na sto. Po nechtěném několikaměsíčním volnu jsme najednou trénovali 3 – 4× týdně, včetně náročných celodenních tréninků. Naběhali jsme mnoho kilometrů, vystříkali mnoho kubíků vody... A jak to vše dopadlo? Zvládli jsme natrénovat všech pět disciplín a naše úplně historicky první účast na krajské soutěži nedopadla vůbec zle. Přivezli jsme si 10. místo, ale především mnoho zkušeností, skvělých zážitků a obrovskou motivaci podívat se na krajskou soutěž i v další sezóně. Teď už nás čeká jen pár tréninků do prázdnin, ale už se všichni těšíme na letní soustředění a hlavně na další soutěže.

Naše jednotka nelení, a kromě pravidelné přípravy měla i jak se říká „ostrý výjezd“. Dne 25. 5. byl vyhlášen poplach k mimořádné události, a to dopravní nehodě osobních vozidel. Nakonec nebyla naše pomoc potřeba, a ještě před vyjetím z garáže jsme byli z události odvoláni.  Následně 27. 5. ve velmi brzkých hodinách jsme vyjeli k nahlášenému požáru dřevěného plotu. Při příjezdu na místo události byli již na místě kolegové z Hasičského záchranného sboru stanice Říčany a již probíhali hasební práce. Bohužel se požár rozšířil i na nedalekou kůlnu a bylo tak potřeba více prostředků na místě, aby se požár již dále nešířil. Nakonec vyjelo i naše druhé družstvo a na místě jsme tak měli celkem dvě cisterny.  Ačkoliv byl požár zcela uhašen tak pro případ opětovného vznícení ze skrytých ohnisek měla naše jednotka dohlídku do ranních hodin. 

Kultura opět ožívá a my jsme tak měli úžasnou možnost asistovat u dvou koncertů skvělého houslisty Pavla Šporcla. Na místě jsme byli po celou dobu s naší lodičkou a byli jsme tak pro případ potřeby k dispozici.

Závěrem bych vám rád popřál skvělé slunečné dny a ať všechny vaše výlety končí tam, kde začaly a vy se tak ve zdraví vrátili domů.

                                                                 David Pojezný,

jednatel SDH Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena