SDH Říčany

30. 9. 2021

Vážení čtenáři našich příspěvků,

první podzimní dny máme za sebou a pevně doufám, že nás ještě babí léto čeká a před chmurným podzimním počasím se ještě ohřejeme.

Hned na začátku září jsme se účastnili soutěže „O pohár starosty obce Modletice“ v požárním útoku. Počasí nám přálo a celý den nás doprovázelo teplé slunečné počasí. Po letní pauze to byla první soutěž a my jsme se moc těšili. Naši mladší žáci vybojovali skvělé 3. místo a naši starší žáci společně s družstvem mladších mužů dosáhlo na úžasné 1. místo. Všem gratuluji a držím palce do dalších soutěží.

Jednotka nám vyjela k mimořádným událostem hned několikrát, a to 18. 8. kdy jsme drželi zálohu za HZS Říčany, 25. 8. jsme vyjeli k nahlášenému úniku nebezpečných látek z nákladního vozu, kde jsme prováděli doplnění vody pro HZS a následně jsme asanační lištou vyčistili komunikaci. Dále jsme 12. 9. zachraňovali kachnu, která se zasekla na hrázi rybníka. Kachna vyvázla bez zranění a následně byla vypuštěna zpět do volné přírody.

Dne 11. 9. jsme se účastnili slavnostního otevření nových skautských kluboven. I přes nepřízeň, která skauty potkala v minulém roce, kdy jim původní klubovna shořela, dokončili úžasné prostory a zázemí. Gratulujeme a děkujeme za pozvání.

I letos se nám podařilo vyrazit na dětské soustředění na Benecko do penzionu Alex v rekordním počtu 32 lidí. Dle reakcí dětí i vedoucích jsme si to všichni skvěle užili. Hlavní program měli na starosti dorostenci, kteří získali inspiraci na letošní Letní škole instruktorů, takže jsme zažili spoustu nových her, ale zároveň jsme se hodně naučili. Celé soustředění bylo zaměřeno na podzimní část hry Plamen, kde střílíme ze vzduchovek, lezeme po mapě, provádíme první pomoc, pracujeme s mapou a samozřejmě jsme zkoušeni i z „hasičiny“. Ale, aby to nebylo jen o učení a fyzické přípravě, vyrazili jsme i na koloběžky. Mladší zvládli krásných 6 km a starší si více mákli a ujeli 22 km. Také jsme domácím udělali radost, když jsme nasbírali spoustu borůvek a hub. Za odměnu nás čekaly vynikající borůvkové knedlíky. Vzhledem k tomu, že hasiči musí být připraveni pomoci v jakékoliv chvíli, prověřili jsme i schopnosti dětí, které měly pomocí mapy za tmy najít zraněného kamaráda a transportovat ho zpět k penzionu. Jako překvapení od hlavních vedoucích nás čekal bowling a lanové centrum, kde se všechny děti vyřádily. A protože se celý týden bojovalo o body, na závěr proběhlo vyhlášení a předání cen. Poděkování patří všem, kteří se podíleli na organizaci soustředění, a těšíme se zase za rok!

Na závěr bych ještě jednou připomněl naši dlouho připravovanou soutěž v TFA.  O poháry se zde utkají závodníci v šesti kategoriích a určitě se bude na co dívat. Přijďte je také podpořit, anebo si třeba sami zazávodit. Občerstvení na místě bude zajištěno, tak nám ke skvělému dni nebude nic chybět. Těšíme se na vás a přeji do prvních podzimních týdnů mnoho zdraví.

                               David Pojezný, jednatel SDH Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena