SDH Říčany

29. 10. 2021

Vážení příznivci našeho sboru,

 

od našeho minulého příspěvku se mnohé událo a rádi se s vámi o to podělíme. Ještě na začátek bych rád upozornil, že všichni, kdo plánují topit kotlem na tuhá paliva, by neměli zapomenout na vyčištění spalinových cest odbornou firmou. Čištěním a správnou údržbou si můžeme ušetřit nemálo starostí. Stejně jako spalinové cesty potřebuje udržovat v perfektním stavu i naše technika, aby byla připravena kdykoliv pomáhat. Proto jsme ji v průběhu října připravili na zimní provoz a může přijít další roční období, které se k nám nezadržitelně blíží.

Naše jednotka měla co do počtu mimořádných událostí „klid“. Od poledního vydání našeho článku jsme měli jeden výjezd a to 21. 9., kdy jsme pomáhali s transportem pacienta. Nicméně i tak jsme využili nějaký ten čas a vyrazili jsme do MŠ Čtyřlístek a Zahrádka s naší Tatrou. Dětem jsme tak mohli ukázat alespoň část naší techniky a odpovědět na všechny jejich zvídavé otázky.

Naše děti trénovaly opravdu hodně, aby v sobotu 2. 10. ukázaly, co v nich je. Zúčastnili jsme se totiž Závodu požárnické všestrannosti, který se konal v Tehovci. Tato podzimní soutěž se skládá z různých disciplín, jako je střelba ze vzduchovky, šplh po laně, zdravověda, topografie, co se čím hasí a nehasí a další. Tato soutěž je prvním kolem, takže získané výsledkymohou ovlivnit jarní kola. Z výsledků máme velkou radost! Mladší žáci získali 5. místo, starší žáci obsadili 3. místo, dorostenky si doběhly pro 2. místo, dorostenci jednotlivci střední Albert Hofman a Ondřej Černý vybojovali 3. a 2. místo a dorostenec jednotlivec starší Michal Makl získal 2. místo. Všem gratulujeme a těšíme se na jaro. Další sobotu 9. 10. jsme vyrazili do Křížkového Újezdce na soutěž O pohár starosty OSH.
Mladším se povedl parádní první pokus a při druhém svůj čas ještě vylepšili. Výsledných 28,65 s jim stačilo na druhé místo. A to těsně, o 7 setin za prvními. Příště to již určitě vyjde na zlato.
Starší na několika postech zažili „křest ohněm“, takže si první pokus dali tréninkový a druhý přes veškeré nedokonalosti dokázali zaběhnout za necelých 38 s, což jim v dnešní silné konkurenci stačilo na 6. místo. Děkujeme za reprezentaci našeho sboru!

V sobotu 16. 10. proběhla na zadním rugby hřišti hasičská soutěž v TFA. Počasí vyšlo skvěle a na úvod přišel podpořit závodníky i senátor Zdeněk Hraba, kterému děkujeme a který, jak sám přiznal, by si to taky někdy rád vyzkoušel, takže kdo ví, třeba v dalším ročníku ho uvidíme na startovní listině. Na start se nám postavilo téměř 60 závodníků z mnoha dalších sborů, někteří k nám přijeli až z Karlovarského kraje. Soutěž je individuální a tak jsme viděli mnoho úžasných závodů v šesti různých kategoriích. Za náš sbor se závodu účastnilo devět závodníků a účastnili se pěti kategorií. Většina z nich závod dokončila a máme i krásné třetí místo, které si vybojovala Romana Schmittová. Pro většinu z nich to byl první závod v TFA a věřím, že ne poslední, protože i přes náročnost tratě byli všichni nadšeni, a my za sbor jsme na ně náležitě hrdí. Po celý soutěžní den byli přítomni kolegové ze ZZS Středočeského kraje, kterým tímto děkujeme za profesionální dohled a pomoc závodníkům. Přes pár drobných fyzických vyčerpání nebylo nutné nikoho odvézt do nemocnice, tak vše dopadlo skvěle. Osobně bych chtěl poděkovat všem ostatním, co se na soutěži podíleli, zejména členům našeho sboru, kteří obětovali mnoho času a úsilí. Poděkování patří i našim sponzorům, a to Městu Říčany, pekařství Frydrych, Rosch Design, Kaufland ČR a společnosti EMCO. 

Na závěr bych chtěl všem popřát krásný listopadový měsíc plný pohody.

David Pojezný, jednatel SDH Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena