SDH Říčany

3. 2. 2022

Vážení příznivci našeho sboru,

na začátek bych vám chtěl oznámit nemilou zprávu - bohužel již podruhé musíme zrušit náš hasičský bál. Ačkoliv jsme pevně doufali a do poslední chvíle vyčkávali, jak se bude vyvíjet situace okolo Covid-19, tak epidemická situace se natolik zhoršuje, že není vhodné bál pořádat, a to i kdybychom dodrželi všechna vládní nařízení. Budeme tedy rádi, když se s vámi uvidíme při jiné příležitosti a doufáme, že příští rok bude situace lepší a ples se nám podaří zrealizovat. Děkujeme za pochopení.

Jedna z posledních akcí, kde nás bylo vidět, byla u asistence při zapalování svíček do Vánoční komety. Jsme velmi rádi, že jsme mohli být součástí, i když bylo nakonec na nás svíčky na krásně svítící kometě uhasit.

Naše mládež začala po krátké pauze opět trénovat. Trénujeme uvnitř i venku, pokud nám to počasí dovolí. Připravujeme se téměř na vše, co nás letos potká, a to je např. uzlování, hra Plamen nebo nespočetně požárních útoků. Už se nemůžeme dočkat hezkého teplého počasí, kdy začneme trénovat venku s vodou, naše PS18 opět po zimě ožije a my se pořádně namočíme.

Naše jednotka měla za poslední měsíc klidné období a neměli jsme tak žádný výjezd. Nicméně i přesto se pravidelně setkáváme nad údržbou techniky a zvelebováním našich prostor. Krom toho se také pravidelně odborně vzděláváme - simulujeme nejrůznější situace, které nás u mimořádné události mohou potkat, protože, jak se říká, „kdo je připraven, není zaskočen“, tak v případě hasičů to platí dvojnásob. Dále se část jednotky a naší mládeže pravidelně připravuje na soutěže v TFA, letos nás čeká velké množství závodů a jeden z nich bude opět zde v Říčanech. Aby to nebylo jen o tréninku, tak jsme si zajeli vyzkoušet svou zdatnost na TFA soutěž do Bukové, konající se ve starém vepříně, tedy nestandardně v uzavřeném prostoru, což považujeme za další skvělou zkušenost.

Tak jako jsme v minulých letech omladili některou naši techniku, omlazení se dočkaly i naše webové stránky. Naleznete zde veškeré aktuální dění v našem sboru, ale najdete tu i něco o naší historii. Stránky průběžně aktualizujeme a připravujeme další novinky, které vás jistě potěší. Nadále nás také můžete sledovat na Facebooku nebo Instagramu.

Každý rok vyrážíme na zimní soustředění a ani letošek není výjimkou. Již v polovině ledna jsme se vypravili do Benecka v Krkonoších. Celý týden patřil radovánkám ve sněhu, a to hlavně lyžování, sáňkování a pěší turistice. Večery jsme věnovali odborné přípravě, teoretické i praktické. Nesměla chybět ani volná zábava. Počasí nám přálo a již nyní se těšíme na další ročník.

Na závěr bych chtěl popřát, aby se vám dařilo, a z horských výletů jste se vrátili vždy celí a zdraví.

 

David Pojezný, jednatel SDH Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena