SDH Říčany

7. 7. 2022

Vážení přátelé hasičstva, 

v úvodu bych vás velmi rád pozval na druhý ročník soutěže TFA v Říčanech, která je součástí Pražské a Středočeské ligy. Letos jsme soutěž posunuli na srpen a proto doufáme, že si sportovní den užijeme při 
krásném a slunném počasí a déšť si dá volno. Budeme se na vás těšit, a kromě sportovních výkonů na vás čeká skvělé jídlo a pití v našem kiosku U Dobráka. Sport je nedílnou součástí života naší mládeže a ta se opět účastnila Krajského kola hry Plamen v Čelákovicích, kde náš sbor reprezentovali starší žáci a dorostenky. 
Soutěž proběhla 10. – 12. 6., byl to velmi náročný víkend pro naše závodníky i pro vedoucí. Soutěž probíhala 
na městském stadionu, a protože kombinace skvělého počasí a sportovních výkonů si zaslouží odměnu, 
proběhlo koupání v Labi, zmrzlina, beach volejbal a další aktivity. Starší žáci obsadili 10. místo a dorostenky, 
pro které to byla první velká zkušenost, si odvezly 11. místo. Za náš sbor jim gratuluji a přeji mnoho štěstí do dalších soutěží. 

Jednota měla taktéž napilno, protože koncem května nám přes Říčany prošla pěkná bouřka a zanechala za sebou mnoho spadlých a poničených stromů. Většina výjezdů tedy souvisela s likvidací nebezpečných stavů. Dne 20. 5. v nočních hodinách nám byl nahlášen první spadlý strom přes komunikaci. V rámci samotného výjezdu jsme neustále ve spojení s operačním střediskem, a proto jsme od této události přejeli k dalšímu stromu, a tak to šlo téměř celou noc. 21. 5. v ranních hodinách se ještě jelo k jednomu stromu, který bohužel spadl na osobní automobil a o dvě hodiny později jsme jeli pomoct ZZS s transportem pacienta. Další výjezd na sebe nenechal dlouho čekat a 27. 5. bylo městskou policí ohlášeno několik větví, které ohrožovaly pěší. Dne 13. 6. jsme vyjeli k ohlášenému požáru motocyklu, který byl v odstavném pruhu na D1. 
Jednotka kromě samotných výjezdů zajistila stavbu stanu, který slouží pro uložení humanitární pomoci a nahradil tak původní místo na faře. Stěhování věcí z fary taktéž zajistila naše jednotka a zajišťuje i převoz věcí z potravinové banky. Jsme tu tedy pro dobrou věc ve všech směrech a 24 hodin denně. 
Po delší pauze proběhly Hasičské slavnosti v Litoměřicích, kde byla k vidění velmi rozmanitá technika současné doby, ale i doby minulé. Za náš sbor jsme zde předvedli naše nové IVECO a smykový nakladač a každý, kdo projevil zájem, dostal odborný výklad k naší vystavené technice. Součástí slavností byl i slavnostní průvod ve kterém byla hasičská technika a naše Scanie byla součástí. Náš sbor kompletně předělal webové stránky a jelikož na ně máme kladnou zpětnou vazbu, rozhodli jsme se přihlásit do soutěže o nejlepší webové stránky. Soutěž je součástí slavností a během nich proběhlo samotné vyhlášení. Naše stránky získaly 5. místo, a jelikož jsou slavnosti jednou za tři roky, máme stále dost času na práci a posunout a zdokonalit naše stránky a umístit se na pomyslnou bednu. 
Na závěr bych chtěl pogratulovat rodině Havelkových, kteří do rodiny přivítali další štěstí a 10. 5. 2022 v 10:40 se jim narodila dcera Josefína. Přejeme ji mnoho zdraví, radosti a doufáme, že z ní jednou bude hasička jako její tatínek. 

S přáním klidných prázdnin a šťastných návratů z dovolených 

David Pojezný (jednatel SDH Říčany) 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena