SDH Říčany

2. 10. 2022

Vážení přátelé a čtenáři našich příspěvků,

 

další měsíc je za námi a rád bych vám v několika řádcích představil naši činnost. Naše mládež začala aktivně trénovat a slavíme první úspěchy na soutěžích. Dne 3. 9. v Modleticích mladší vybojovali 4. místo a následně 4. 9. v Psárech skončili mladší na 4. a 8. místě, starší na 3. místě a dorost na 5. místě. Všem velice gratuluji a přeji mnoho úspěchů do dalších soutěží.

Malinko se vrátím na konec srpna, kdy jsme ještě před samotnou tréninkovou a soutěžní sezónou absolvovali již tradiční letní soustředění v námi oblíbeném Benecku. Strávili jsme zde týden  procvičení dovedností i zábavy. Po příjezdu jsme vybalili kufry, potrénovali a dali si večerní nástup. Následovalo představení týdenního plánu a volná zábava. Další den jsme se vydali společně na Beneckou přírodní stezku, kde jsme se dočetli zajímavosti o místní přírodě a plnili úkoly, jako třeba určování lesních zvířat. Během soustředění jsme si natrénovali a zopakovali vázání uzlů, čím se co hasí a nehasí a mnoho dalšího. Mimo jiné jsme měli díky počasí mnoho venkovních aktivit, mezi které patřil například výšlap na rozhlednu, chůze na chůdách a jízda na motokárách po sjezdovce. Nesměla chybět velmi oblíbená „vracečka“, při které měly děti za úkol oběhnout stanoviště, ale po každém se vrátit k mapě a zjistit, kam pokračovat. Po fyzicky náročné „vracečce“ následoval zasloužený odpočinek u bazénu. Potrénovali jsme i střelbu ze vzduchovky, která byla součást biatlonu. Navštívili jsme dílničku, kde děti kreslily na trička. Závěr celého soustředění byl věnován opakování toho, co se děti za týden naučily. Oslavili jsme dvoje narozeniny a zašli jsme si zahrát bowling. Večer patřil opékání buřtů a vyhlášení výsledků. Velice děkujeme všem, kteří se na soustředění podíleli, a penzionu Alex za stravu a ubytování. Už se těšíme na další ročník.

Jednou z novinek jsou nové dresy pro naši mládež do soutěžní sezóny. Nechali jsme si je vyrobit dle vlastního návrhu a v reálu vypadají výborně. Jsou z funkčního materiálu, který je elastický a velmi rychle schne, což je v požárním sportu opravdu důležité. Dresy se nám moc libí a máme mnoho pozitivních ohlasů. Zatím se dostalo jen na vedoucí, starší žáky a dorost, ale jakmile se nám podaří shromáždit dostatek financí, dostanou dresy i mladší žáci.

A co výjezdy? Dne 19. 8. jsme jeli k nahlášenému jiskření z pojistkové skříně v Nupakách, 27. 8. k přehřívajícímu se akumulátoru v osobním vozidle, 27. 8. jsme jeli ke spadlému stromu. Ačkoliv jsme měli jen pár výjezdů, tak stále věnujeme čas údržbě majetku a vozového parku sboru. Mimo to se účastníme akcí města a místních spolků. Naposledy jste nás mohli potkat na náměstí na Slavnostech vody u přistavené Scanie, kde byli naši členové připraveni odpovědět na jakékoliv otázky. V pátek jsme stavěli velký stan a v neděli zajistili jeho rozložení. V neděli 11. 9. jsme byli s naší lodičkou „Kačenkou“ na Marvánku, kde se konal Říčanský hafan, a tak každý, kdo měl zájem o projížďku, se mohl svézt.

 

Na závěr vám přeji klidné a pohodové první podzimní dny.

                                                                                                            David Pojezný, jednatel SDH Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena