SDH Říčany

26. 11. 2022

Vážení příznivci našeho sboru,

listopad nám dal již definitivně sbohem a máme zde poslední měsíc tohoto roku. Ve sboru se na konec roku připravujeme a s tím souvisí nutné aktivity. Bylo zapotřebí připravit techniku na zimní provoz, provést poslední letošní úklid garáže a zkontrolovat všechna ostatní zařízení, které k provozu jednotky i sboru potřebujeme. Náš sbor je v Říčanech již od roku 1874, tedy máme za sebou velký kus historie. Máme mnoho fotografií, dokumentů a historické techniky, kterou bylo potřeba přestěhovat do nových prostor, protože ty stávající byly pro naše potřeby nevyhovující. Věcí je velmi mnoho, proto stěhování probíhalo po částech a vždy jsme tomu věnovali svůj páteční čas. Tento čas patří mimo jiné i odborné přípravě jednotky. Tímto bych chtěl velice poděkovat členům, kteří připravili prostory pro náš nový depozit a stěhovali věci do nových prostor.

Od posledního vydání jsme měli opět několik výjezdů, a to 17. 10. požár traktoru na poli. Po cestě zpět na základnu jsme přijeli těsně po dopravní nehodě na silnici 101, kde se střetla motorka s osobním automobilem. Vše se obešlo bez zranění, ale naši přítomnost jsme nahlásili na KOPIS a do příjezdu dopravní policie jsme zajistili kyvadlový provoz dopravy. Dne 22. 10. v nočních hodinách jsme vyjeli k ohlášenému požáru kůlny, 25. 10. k nehodě na zimním stadionu. Následující den jsme vyjeli s dvěma CAS k požáru letadla a hangáru v Doubravčicích a jedno družstvo drželo zálohu na vlastní stanici. Ten samý den jsme vyjeli ve večerních hodinách na ohlášený kouř nejspíše od pneumatik. Po příjezdu na místo události byl velitelem tento výjezd vyhodnocen jako planý poplach a my se tak vrátili zpět na základnu. Dne 2. 11. jsme byli požádáni o pomoc s transportem osoby z 3. poschodí a 5. 11. jsme byli u požáru v Dobřejovicích.

Mládež ještě do konce roku zvládla soutěž v Praze, kde se konal 20. ročník Memoriálu Marty Habadové. Tento závod je v běhu na 60 metrů s překážkami a za náš sbor jsme měli účast ve dvou kategoriích. Za starší chlapce nás reprezentoval Jakub Maloweczki. Za starší dívky nás reprezentovaly Anna Dvořáková, Denisa Kovářová, Adéla Pešoutová a Barbora Plačková. Na závod přijeli účastníci z celé ČR a konkurence byla velká. I přesto je to skvělá zkušenost. Velice děkujeme a gratulujeme k výsledkům.

Konec roku se nese ve znamení vánočních svátků a nového roku. Připravili jsme pro děti i dospělé vánoční besídku, kde se potkáme a ve společnosti přátel probereme letošní rok a pobavíme se o plánech na rok následující. Tahle setkání máme všichni moc rádi, protože je to jedna z mála příležitostí, kdy se nepotkáváme u tréninku nebo při výjezdu, a můžeme si tak naplno užít ty krásné klidné chvíle.

Do konce roku nás ještě můžete potkat u asistencí, jako je například Čertovský rej anebo již klasické adventní neděle. Již velmi brzy se budeme moci po delší covidové pauze setkat na Hasičském bálu, který již nyní plánujeme. Zapište si do kalendáře 4. 2. 2023, kdy se od 20:00 otevřou brány KC Labuť, kde vás velmi rádi uvítáme. Sledujte náš FB a webové stránky, kde budeme průběžně přidávat informace, případně v dalším čísle Kurýru najdete vše důležité.

Na závěr bych chtěl všem poděkovat za přízeň v roce 2022 a prosím, buďte obezřetní, a to jak s pálením svíček při navození té správné vánoční atmosféry, tak i s pyrotechnikou, která je spojená s oslavami příchodu nového roku.

Přeji vám krásné prožití svátků vánočních a úspěšný začátek nového roku, pevné zdraví a šťastný návrat z cest.

David Pojezný, jednatel SDH Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena