Sdílená kancelář není jen místem, kde si odpracujete své hodiny

31. 5. 2023

Myšlenkou coworkingu – anglické označení pro sdílený prostor – je především spolupráce. Členové tedy sdílí nejenom kancelář, ale často pracují i na stejném projektu nebo jsou zástupci stejného oboru. Mohou se tak navzájem inspirovat a podporovat se.

Sdílená kancelář je otevřeným místem pro podnikatele na volné noze, ale i zaměstnance, kteří nechtějí každý den dojíždět za prací. Coworking tak nabízí možnost zbavit se pocitu izolace při práci z domova a zároveň poskytuje vhodné prostředí, kde se člověk lépe koncentruje.

Ideální coworkingové centrum je vybaveno potřebným kancelářským nábytkem a počítačovou sítí s internetovým připojením, případně také sdílenou síťovou tiskárnou. Součástí centra bývá rovněž kuchyňka s kávovarem, sociální zařízení, místo pro odpočinek či zasedací místnost s projektorem. Stálí uživatelé centra hradí pravidelný měsíční členský poplatek, zatímco jednorázové návštěvy bývají zpoplatněny od hodiny. Sdílená kancelář vyjde levněji, ale důležitá je také už zmíněná společenská a psychologická funkce takového pracoviště.

O víkendech nebo ve večerních hodinách, kdy skončí pracovní doba, mohou být tyto prostory dále využívány pro různé kulturní, vzdělávací či jiné akce.

Zaujala vás tento projekt? Chtěli byste být jeho součástí? Můžete mu dát svůj hlas nebo se spojit s jeho autorkou Kristinou Regalovou (kristina.regalova@gmail.com).

Kristina Regalová
navrhovatelka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena