SENIORCENTRUM ŘÍČANY

29. 5. 2015

Kontakt (informace a přihlášky): Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): čtvrtek 14. května 2015 od 10:30 – 12:00h.

                  

 

SENIORCENTRUM ŘÍČANY

 

Úvodem našeho příspěvku bychom rádi uvedli, že jsme se zapojili do projektu „Řídím Říčany“ (více na www.ridimricany.cz). Kontaktní osobou za Seniorcentrum Říčany je Irena Moudrá, která vše vysvětlí a pomůže seniorům i dalším občanům do projektu se úspěšně zapojit (kontakt uveden níže). Rádi za vámi zajdeme i do vašich domovů. A co konkrétně tento projekt obnáší? Přihlášením se získáte možnost účastnit se hlasování a více tak ovlivňovat chod města.

                                          

               

A také, jako každý rok, jsme i letos oslavili Den matek posezením, poslechem i tancem při živé hudbě v sále Kulturního centra Labuť. Tři hodiny nám krásně hrála Malá kapela Františka Moravce. Přítomné ženy obdržely jako poděkování karafiát. Velice rádi jsme na našem setkání přivítali i místostarostu města JUDr. Hrabu, který nás nejen pozdravil z pódia, ale také nás navštívil osobně u každého stolu.

Jediné, co nám pokazilo radost z květnových slunečných dnů, bylo úmrtí p. Šobra, který se pravidelně a rád účastnil akcí pro seniory. Budeme na něho stále vzpomínat.

 

 

 

PROGRAM KLUBU SENIOR

Aktivity Klubu Senior zabezpečuje Seniorcentrum Říčany od června 2011 a jsou určeny všem seniorům a zdravotně postiženým občanům (není nezbytná registrace za člena Klubu). Stačí se jen přihlásit na konkrétní akci nebo se dostavit dle aktuálního programu. Seniorcentrum Říčany je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb.

 

Pravidelné akce:

Cvičení na židlích – každé úterý v DPS Senior od 15:30 do 16.30 hodin.

Zdravotní jógová cvičení – v DPS Senior každé úterý a čtvrtek 18:00 – 20:00 hodin.

Pěvecký kroužek – pravidelně každou první a třetí středu v měsíci od 14:00 hodin v jídelně DPS Senior.

Povídání o historii – ze zdravotních důvodů se přerušuje!

Kavárnička – od června do srpna se nekoná!

 

Akce:

 

2. června, úterý                       Kurz PC: obsahem kurzu bude práce na počítači s fotografiemi. Celkem proběhne 5 lekcí

(1 lekce = 1,5 hodiny). Lektorem je Mgr. Jiří Maček. Kurz bude probíhat v plně vybavené

učebně v ul. E. Beneše 375/20.

 

4. června, čtvrtek        Prohlídka hradu Krakovec a Pamětní síně Oty Pavla: jednodenní autobusový zájezd.

                                   Prohlídka hradu Krakovec, který představuje jeden z vrcholů české hradní architektury.

                                   Příspěvek účastníků: 250,- Kč (zahrnuje dopravu, pojištění, vstupné). Místa odjezdu: 7:30h

aut. zastávka K Žel. stanici, 7:35h aut. zastávka Rychta, 7:40h aut. zastávka Sukova,

7:45h aut. zastávka Masarykovo nám.

 

Připravované akce – možnost přihlášení:

 

 8. července 2015: Prohlídka zámku Jemniště: jednodenní autobusový zájezd. Komentovaná prohlídka zámku Jemniště. Příspěvek účastníků: 250,- Kč (zahrnuje dopravu, pojištění, vstupné). Přihlášení a úhrada: do 30. června.

 

 

Kontakt (informace a přihlášky):

Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): čtvrtek 18. června 2015 od 10:30 – 12:00h.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena