SENIORCENTRUM ŘÍČANY

3. 7. 2015

Kontakt (informace a přihlášky):Irena Moudrá,tel. 732 383 424, e-mail:seniorcentrumricany@centrum.cz,kontaktní místo: DPS Senior,Komenského nám. 1850,Říčany.Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy):čtvrtek 14. května 2015 od 10:30 – 12:00h.

V čase, kdy píši tyto řádky, je chladno a poprchává … Přesto jsou před námi krásné (a doufám i slunečné) dny a proto bych vám všem ráda popřála, abyste si je užili tak, jak to máte nejraději. Dny plné pohody a sluníčka budou určitě naplněny vašimi osobními aktivitami a proto se některé pravidelné akce na dva měsíce „odmlčí“. Ale i tak pro vás máme připraveno pár akcí, na kterých se těšíme na viděnou. A samozřejmě už se můžete přihlašovat i na plánované akce, které proběhnou v měsíci září a říjnu.

Chtěla jsem, aby tento „letní“ článek nebyl smutný, avšak i tentokrát se musím rozloučit s naším milým přítelem, který s námi prožil mnoho let a mnoho akcí. Před několika dny nás navždy opustil Pepíno, tak jsme ho všichni znali. Byla to hodně bolestná zpráva, ale v našich vzpomínkách navždy zůstane ….

 

PROGRAM KLUBU SENIOR

Aktivity Klubu Senior zabezpečuje Seniorcentrum Říčany od června 2011 a jsou určeny všem seniorům a zdravotně postiženým občanům (není nezbytná registrace za člena Klubu). Stačí se jen přihlásit na konkrétní akci nebo se dostavit dle aktuálního programu. Seniorcentrum Říčany je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb.

 

Pravidelné akce:

Pravidelné akce, na které jste zvyklí, se po dobu letních prázdnin přerušují a těšíme se, že vás opět budeme moci přivítat od září resp. října.

 

Akce:

 

8. července 2015, středa         Prohlídka zámku Jemniště a ekologické farmy Krišnův dvůr

Jednodenní autobusový zájezd. Komentovaná prohlídka barokního reprezentačního zámku Jemniště a ekologické farmy v Městečku (zemědělství, včelařství, ….).

Odjezd: 8:50 h Psáry (u Obecního úřadu),

8:55h aut. zastávka Dolní Jirčany,

9:30h aut. zastávka K Žel. stanici,

9:35h  aut. zastávka Rychta,

9:40h  aut. zastávka Sukova, 

9:45h aut. zastávka Masarykovo nám.          

Příspěvek účastníků: 250,- Kč (zahrnuje

dopravu, pojištění, vstupné).

 

29. srpna 2015, sobota                       Zájezd do Českých Budějovic – Země Živitelka a Muzeum koněspřežky

                                               Jednodenní autobusový zájezd do Českých Budějovic. Výstava zemědělské techniky,  zemědělské a rostlinné výroby, lesního a vodního hospodaření apod. Kulturní  program spojený s dožínkami. Možnost návštěvy plaveckého bazénu – účastníkům, kteří bazén navštíví, bude vráceno 20% z uhrazené částky vstupného.

Zájemci o prohlídku muzea budou mít plně hrazeno vstupné (dopolední prohlídka).

Odjezd:

5:50h aut. zastávka Psáry (u Obecního úřadu),

5:55h aut. zastávka Dolní Jirčany,

6:30h aut. zastávka K Žel. stanici,

6:35h aut. zastávka  Rychta,

6:40h aut. zastávka Sukova,

6:45h aut. zastávka Masarykovo nám.,

7:00h aut. zastávka Všestary.

Z ostatních obcí dle dohody. Příspěvek účastníků: 230,- Kč, pro členy Klubu Senior 200,- Kč (zahrnuje dopravu, vstupné do muzea a pojištění). Přihlášení u I. Moudré do 15. 8. 2015.

 

Připravované akce – možnost přihlášení:

 

-          12. září 2015, sobota: ZAHRADA ČECH – LITOMĚŘICE

Jednodenní autobusový zájezd do Litoměřic.

Tržnice Zahrady Čech nabízí vyhledávaný sortiment jako je sadba, květiny, cibuloviny, zahradní nářadí,
zahradní technika, zahradní nábytek, domácí potřeby, hnojiva, postřiky, potraviny, přírodní léčiva, a řadu dalšího. Výstava je zaměřena na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, a milovníky přírody. Návštěvníci se mohou
těšit na tradiční i nové vystavovatele.
Kulturní památky a výstavy v Litoměřicích jsou tento den zdarma.
Příspěvek účastníků: 220,- Kč (200,- Kč pro členy Klubu Senior, cena zahrnuje dopravu a pojištění.)
Vstupné: zatím nezveřejněno, nutno počítat tak okolo 80 -100,- Kč. Sleva pro
seniory, osoby se ZTP zdarma. Místa odjezdu: 6:50h. aut. zastávka Psáry, 6:55h. aut. zastávka Dolní Jirčany,
7:30h aut. zastávka K Žel. stanici, 7:35h aut. zastávka Rychta, 7:40h aut. zastávka Sukova, 7:45h aut. zastávka Masarykovo nám.  Přihlášení: do 5. 9. 2015.

 

-          17. až 18. září 2015: JIŽNÍ MORAVA – BOŘETICE

Dvoudenní autobusový zájezd do oblasti Bořetic na úpatí Ždánického lesa. Nejproslulejší jsou Kraví hory s početnou řadou vinných sklepů. Zájezd je určen k poznání této známé oblasti zejména kulturních a přírodních památek. Součástí je také posezení ve známém vinném slepě U Procházků. Příspěvek účastníků: 990,- Kč (cena zahrnuje dopravu, ubytování, pojištění, pobyt ve sklípku, vstupné do historických objektů). Přihlášení: do 15. 8. 2015.

 

-          30. 9. až 1. 10. 2015: REKONDIČNÍ POBYT – DOMAŽLICKO

Dvoudenní           autobusový zájezd do oblasti Domažlic. Ubytování zajištěno v tříhvězdičkovém Hotelu Sádek. Zájezd je určen k poznání krásné oblasti Českého lesa. Příspěvek účastníků: 900,- Kč (cena zahrnuje dopravu, ubytování se snídaní, pojištění, vstupné do historických objektů). Přihlášení: do 15. 8. 2015.            

 

Kontakt (informace a přihlášky):

Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): čtvrtek 16. července 2015 od 10:30 – 12:00h.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena