SENIORCENTRUM ŘÍČANY

2. 10. 2015

Kontakt (informace a přihlášky):Irena Moudrá,tel. 732 383 424, e-mail:seniorcentrumricany@centrum.cz,kontaktní místo: DPS Senior,Komenského nám. 1850,Říčany.Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy):čtvrtek 14. května 2015 od 10:30 – 12:00h.

První dny „babího léta“ jsme prožili velice aktivně – proběhly nejen pravidelné akce, jako Kavárnička, ale i zájezd na Zahradu Čech do Litoměřic, dvoudenní zájezd na jižní Moravu do oblasti Kraví hory (Bořetice), setkání seniorů s hudbou v Kulturním centru u příležitosti Mezinárodního dne seniorů a rekondiční pobyt na Domažlicku. A počasí nám přálo, takže víc už jsme si přát nemohly.

 

    PROGRAM KLUBU SENIOR

Aktivity Klubu Senior zabezpečuje Seniorcentrum Říčany od června 2011 a jsou určeny všem seniorům a zdravotně postiženým občanům (není nezbytná registrace za člena Klubu). Stačí se jen přihlásit na konkrétní akci nebo se dostavit dle aktuálního programu. Seniorcentrum Říčany je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb.

Pravidelné akce (zahájení v průběhu září nebo října):

Cvičení na židlích – každé úterý v DPS Senior od 15:30 do 16.30 hodin.

Zdravotní jógová cvičení – v DPS Senior každé úterý a čtvrtek 18:00 – 20:00 hodin.

Pěvecký kroužek – ze zdravotních důvodů se činnost kroužku přerušuje.

Povídání o historii – každou druhou středu od 16:00 hodin ve společenské místnosti DPS Senior.

Akce:

14. října, středa                               Povídání o historii – Největší skandály české historie

                                               Místo: DPS Senior – společenská místnost. Začátek: 16:00h. Vstup zdarma. Na setkání se těší Jiřina Kutláková.

14. října, středa               Prohlídka zámku Březnice (změna oproti původně uvedenému zámku) a města Rožmitál pod Třemšínem

Jednodenní autobusový zájezd. Komentovaná prohlídka renesančního státního zámku

Březnice (Středočeský kraj). Zámek byl založen jako gotická tvrz ve 13. století. Příspěvek

účastníků: 230,- Kč (cena zahrnuje dopravu, vstupné, pojištění). Místa odjezdu: 8:15h aut.

zastávka K Žel. stanici, 8:20h aut. zastávka Rychta, 8:25 aut. zastávka Sukova, 8:30h aut. zastávka Masarykovo nám. Přihlášení: do 10. 10. 2015.

15. října, čtvrtek              Kavárnička        

                                               Místo: DPS Senior – jídelna. Začátek: 15:00h. Příjemné posezení a popovídání při kávě nebo čaji. Všichni jste srdečně vítáni. Vstup zdarma.

Připravované akce – možnost přihlášení:

5. prosince, sobota        Adventní zájezd – Míšeň a Moritzburg

                                              Jednodenní autobusový zájezd. Odjezd v časných ranních hodinách z Prahy. Pěší procházka kolem  zámku Moritzburg, který se v roce 1973 stal cílem filmařů - zde se natáčela světoznámá filmová pohádka Tři oříšky pro Popelku. Poté přejezd do Míšně - toto německé město se před Vánoci rozzáří spoustou světel a najdete zde i mnoho stánků s tradičními výrobky, cukrovinkami a vánočními ozdobami. Prohlídka zdejší porcelánky, poté návštěva tradičních vánočních trhů s dlouholetou tradicí. Kouzlo těchto trhů dotváří ohromný adventní kalendář na zdejší radnici. Cena: 600,- Kč (bez vstupného a pojištění). Přihlášení a úhrada do 15. října 2015.

Kontakt (informace a přihlášky):

Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): čtvrtek 15. října 2014 od 10:30 – 12:00h.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena