SENIORCENTRUM ŘÍČANY

27. 11. 2015

Kontakt (informace a přihlášky):Irena Moudrá,tel. 732 383 424, e-mail:seniorcentrumricany@centrum.cz,kontaktní místo: DPS Senior,Komenského nám. 1850,Říčany.Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy):čtvrtek 14. května 2015 od 10:30 – 12:00h.

Konec roku a s tím spojené vánoční svátky je pro nás ve znamení již tradičního Adventního setkání seniorů při živé hudbě v Kulturním centru Labuť. A protože slovo tradiční má pro nás velký význam, tak jako každý rok i letos nám hrála hudební skupina Šarm z Prahy a pro sváteční náladu jsme ochutnali svařené víno z Moravy. I v prosinci nás čeká mnoho akcí, na kterých se s vámi rádi uvidíme. A těm, kterým to zdravotní či jiné důvody nedovolí, tak bychom rádi poděkovali za přízeň a podporu alespoň prostřednictvím Říčanského Kurýru (a redakci tímto děkuji za velkou vstřícnost a ochotu, bez které byste se nesetkávali s informacemi o našich akcích pro seniory). A samozřejmě nemohu zapomenout na naše dobrovolníky a spolupracující organizace, dárce a sponzory. Jmenovitě bych chtěla vyzdvihnout podporu při pořádání akcí ze strany Města Říčany, KC Labuť, DPS Senior a firmě Baronetto, s.r.o. Hezké prožití svátků vánočních a šťastný vstup do nového roku přeje

 

Irena Moudrá

předsedkyně správní rady

 

PROGRAM KLUBU SENIOR

Aktivity Klubu Senior zabezpečuje Seniorcentrum Říčany od června 2011 a jsou určeny všem seniorům a zdravotně postiženým občanům (není nezbytná registrace za člena Klubu). Stačí se jen přihlásit na konkrétní akci nebo se dostavit dle aktuálního programu. Seniorcentrum Říčany je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb.

 

Pravidelné akce:

Cvičení na židlích – každé úterý v DPS Senior od 15:30 do 16.30 hodin.

Zdravotní jógová cvičení – v DPS Senior každé úterý a čtvrtek 18:00 – 20:00 hodin.

Pěvecký kroužek – ze zdravotních důvodů se činnost kroužku přerušuje.

Povídání o historii – každou druhou středu od 16:00 hodin ve společenské místnosti DPS Senior.

 

Akce:

5. prosince, sobota         Adventní zájezd – Míšeň a Moritzburg

                                               Místo: Německo. Pouze pro přihlášené účastníky. Odjezd v časných ranních hodinách z Říčan z aut. zastávky pod vlakovým nádražím. Příspěvek účastníků: 600,- Kč.  Pěší procházka okolo zámku Moritzburg, který se v roce 1973 stal cílem filmařů (filmová pohádka Tři oříšky pro Popelku). Prohlídka  Míšně včetně zdejší porcelánky, poté návštěva tradičních vánočních  trhů s dlouholetou tradicí. Kouzlo těchto trhů dotváří ohromný adventní kalendář na zdejší  radnici.

9. prosince, středa          Povídání o historii – Jak se slaví Vánoce v různých zemích

                                               Místo: DPS Senior – společenská místnost. Začátek: 16:00h. Vstup zdarma. Na setkání se těší  Jiřina Kutláková.

9. prosince, středa          Prohlídka betlémů a vánočních trhů

                                               Místo: Praha – kostel Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí. Odjezd vlakem v 8:29h z Říčan. Výstava novodobých i historických betlémů včetně mechanického betlému p. Votruby, který je dlouhý 4,5 m. Poté prohlídka vánočních trhů v centru Prahy. Jízdné a  případné vstupné si hradí účastníci sami.

17. prosince, čtvrtek      Kavárnička        

                                               Místo: DPS Senior – jídelna. Začátek: 15:00h. Příjemné posezení a popovídání při kávě nebo čaji. Hudební vystoupení. Všichni jste srdečně vítáni. Vstup zdarma.

 

Kontakt (informace a přihlášky): Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): čtvrtek 17. prosince 2014 od 10:30 – 12:00h.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena