SENIORCENTRUM ŘÍČANY

1. 7. 2016

Kontakt (informace a přihlášky): Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): čtvrtek 18. února od 10:30 – 12:00h.

Rádi bychom touto cestou poděkovali Městu Říčany za poskytnutou dotaci na provoz organizace na rok 2016 ve výši 96.310,- Kč. Díky této podpoře budou zajištěny sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením ve stejném rozsahu a kvalitě, v jakém jsou poskytovány.

V čase, kdy píši tyto řádky, je chladno a poprchává … Přesto jsou před námi krásné (a doufám i slunečné) dny a proto bych vám všem ráda popřála, abyste si je užili tak, jak to máte nejraději. Dny plné pohody a sluníčka budou určitě naplněny vašimi osobními aktivitami a proto se některé pravidelné akce na dva měsíce „odmlčí“. Ale nebojte – v září, resp. říjnu, začnou opět.

Aktivně jsme prožili jak květen, tak i červen – mimo pravidelné akce jsme navštívili zámek Veltrusy, archiv v Třeboni, skanzen a muzeum motocyklů v Přerově nad Labem. Počasí nám přálo a tak jsme si krásná prostředí našich kulturních památek mohli dosyta užít. A budete-li se chtít k nám připojit, tak i v červenci máme pro vás prohlídku nádherného zámku Stránov.

Těšíme se na vás.

 

Aktivity Klubu Senior zabezpečuje Seniorcentrum Říčany od června 2011 a jsou určeny všem seniorům a zdravotně postiženým občanům (není nezbytná registrace za člena Klubu). Stačí se jen přihlásit na konkrétní akci nebo se dostavit dle aktuálního programu. Seniorcentrum Říčany je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb.

Pravidelné akce:

Pravidelné akce, na které jste zvyklí, se po dobu letních prázdnin přerušují a těšíme se, že vás opět budeme moci přivítat od září, resp. října.

 

Akce:

  •  7. července 2016, čtvrtek – Komentovaná prohlídka zámku Stránov – Jednodenní autobusový zájezd. Komentovaná prohlídka novorenesančního zámku a dalších přírodních a kulturních památek oblasti (např. zříceniny starého hradu Stránov, památek Nymburka, ZOO Chleby apod.) . Příspěvek účastníků: 250,- Kč (obsahuje dopravu, vstupné, pojištění. Účastníci obdrží slevový kupon na zájezd do Litoměřic ve výši 50,- Kč!). Místo nástupu: 7:35h aut. zastávka K Žel. stanici, 7:40h aut. zastávka Rychta, 7:45h aut. zastávka Sukova ul., 7:50h aut. zastávka Masarykovo nám. Přihlášení do 5. 7. 2016
  • 27. srpna 2016, sobota – Zájezd do Českých Budějovic – Žemě živitelka – Jednodenní autobusový zájezd do Českých Budějovic. Výstava zemědělské techniky, zemědělské a rostlinné výroby, lesního a vodního hospodaření apod. Kulturní program spojený s dožínkami. Odjezd: 6:30h aut. zastávka K Žel. stanici, 6:35h aut. zastávka Rychta, 6:40h aut. zastávka Sukova, 6:45h aut. zastávka Masarykovo nám.

    Příspěvek účastníků: 230,- Kč, pro členy Klubu Senior 200,- Kč (zahrnuje dopravu a pojištění). Přihlášení do 25. 8. 2016

 

Připravované akce

– možnost přihlášení:

  •  10. září 2016, sobota – Zahrada Čech – Litoměřice – Jednodenní autobusový zájezd do Litoměřic. Tržnice Zahrady Čech nabízí vyhledávaný sortiment jako je sadba, květiny, cibuloviny, zahradní nářadí, zahradní technika, zahradní nábytek, domácí potřeby, hnojiva, postřiky, potraviny, přírodní léčiva, a řadu dalšího. Výstava je zaměřena na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, a milovníky přírody. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční i nové vystavovatele. Kulturní památky a výstavy v Litoměřicích jsou tento den zdarma. Příspěvek účastníků: 220,- Kč (200,- Kč pro členy Klubu Senior, cena zahrnuje dopravu a pojištění). Vstupné: zatím nezveřejněno, nutno počítat tak okolo 100,- Kč. Sleva pro seniory, osoby se ZTP zdarma. Místa odjezdu: 7:15h aut. zastávka K žel. stanici, 7:20h aut. zastávka Rychta, 7:25h aut. zastávka Sukova, 7:30h aut. zastávka Masarykovo nám. Přihlášení do 5. 9. 2016.
  • 22. až 23. září 2016 – Jižní Morava – Nový Šaldorf – Dvoudenní autobusový zájezd do znojemské oblasti. Zájezd je určen k poznání této známé oblasti zejména kulturních a přírodních památek. Součástí je také posezení ve vinném sklípku. Příspěvek účastníků: 990,- Kč (cena zahrnuje dopravu, ubytování, pojištění, pobyt ve sklípku, vstupné do historických objektů). Přihlášení: do 15. 8. 2016.

  • 6. až 7. října 2016 – Rekondiční pobyt – Jilemnicko – Dvoudenní autobusový zájezd do nádherné oblasti města Jilemnice. Ubytování zajištěno v tříhvězdičkovém hotelu. Součástí rekondičního pobytu bude rovněž plavání v místním plaveckém bazénu. Příspěvek účastníků: 900,- Kč (cena zahrnuje dopravu, ubytování se snídaní, pojištění, vstupné do historických objektů). Přihlášení: do 15. 8. 2016.

 

Kontakt (informace a přihlášky):

Irena Moudrá, tel.: 732 383 424,

e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz,

kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany.

Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy):

čtvrtek 21. července a 18. srpna 2016 od 10:30 – 12:00h.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena