SENIORCENTRUM ŘÍČANY

30. 9. 2016

Kontakt (informace a přihlášky): Irena Moudrá, tel.: 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@ centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany.

Nastávají první podzimní dny… A s nimi se opět „rozjely“ naše pravidelné akce. Po návštěvě výstav Země Živitelka a Zahrada Čech jsme navštívili kulturní a přírodní památky jižní Moravy v oblasti Znojma (Nový Šaldorf). Na co můžete těšit v říjnu? Začneme, tak jako již tradičně, oslavou Mezinárodního dne seniorů. Tento svátek připadá každoročně na prvního října. Zastavte se proto na chvilku, vzpomeňme na svoje blízké a udělejme radost rodičům, babičkám a dědečkům. Přijďte i vy oslavit s námi tento svátek na setkání s hudbou do Kulturního centra Labuť, těšíme se na setkání s vámi.

Irena Moudrá

předsedkyně správní rady

 

 

Popis: KS barPROGRAM KLUBU SENIOR

Aktivity Klubu Senior zabezpečuje Seniorcentrum Říčany od června 2011 a jsou určeny všem seniorům a zdravotně postiženým občanům (není nezbytná registrace za člena Klubu). Stačí se jen přihlásit na konkrétní akci nebo se dostavit dle aktuálního programu. Seniorcentrum Říčany je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb.

 

Pravidelné akce:

Cvičení na židlích – každé úterý v DPS Senior od 15:30 do 16.30 hodin.

Zdravotní jógová cvičení – v DPS Senior každé úterý a čtvrtek 18:00 – 20:00 hodin.

Pěvecký kroužek – kroužek se schází vždy první a třetí středu v měsíci od 14:00 hodin v jídelně DPS Senior.

Povídání o historii – každou druhou středu od 16:00 hodin ve společenské místnosti DPS Senior.

 

Akce:

3. října, pondělí                      Setkání s hudbou

Místo: Kulturní centrum Říčany. Začátek: 14:00h. Akce se koná u příležitosti oslav Mezinárodního dne seniorů Tentokrát se můžete těšit na Club Praha s kapelníkem Josefem Šramem. Na programu bude také „Překvapení pod plachetkou“ – tombola. Vstup zdarma, přijďte se pobavit a strávit příjemné odpoledne plné hudby.

6. – 7. října                 Rekondiční pobyt (Jilemnicko)

Dvoudenní autobusový zájezd do západního podhůří Krkonoš. Předpokládaný program rekondice: ubytování v hotelu Vyhlídka v Jilemnici, návštěva plaveckého bazénu (případně i sauny), prohlídka kulturních památek (např. zámek Benátky n. Jizerou, zámek Horní Branná, Braunův Betlém u Hřibojed apod.). Příspěvek účastníků: 950,- Kč (cena zahrnuje dopravu, ubytování se snídaní, pojištění, vstupné do historických objektů). Místa odjezdu: 7:30h aut. zastávka Masarykovo nám. (u Labužníka), 7:35h aut. zastávka Sukova, 7:40h aut. zastávka K Žel. stanici, 7:45h aut. zastávka Rychta.

12. října, středa                       Povídání o historii –  Česko, kde se budete bát      

Místo: DPS Senior – společenská místnost. Začátek: 16:00h. Vstup zdarma. Na setkání se těší Jiřina Kutláková.

14. října, pátek                        Zahájení počítačového kurzu pro seniory – pokročilí

 Místo: Říčany – učebna v ul. E. Beneše čp. 375.  Lektor Mgr. Jiří Maček. Kurz bude probíhat každý pátek od 16:15h. Celkem proběhne 5 lekcí (1 lekce = 2 hodiny). K dispozici je plně vybavená učebna. Příspěvek účastníků: 690,- Kč. Přihlášení do konce září.

19. října, středa                       Don Juan (divadelní představení)

 Místo: Praha – Divadlo pod Palmovkou. Začátek 11:00h. Dopravu si zajišťují senioři sami. Cena: 100,- Kč.

20. října, čtvrtek          Kavárnička   

Místo: DPS Senior – jídelna. Začátek: 15:00h. Příjemné posezení a popovídání při kávě nebo čaji. Všichni jste srdečně vítáni. Vstup zdarma.

                                  

Kontakt (informace a přihlášky): Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): čtvrtek 20. října 2016 od 10:30 – 12:00h.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena