Shrnutí Dračích úspěchů v první polovině sezóny

29. 12. 2023

Florbalová sezóna se přehoupla do své druhé poloviny a jistě by stálo za to, abychom seznámili fanoušky Draků a čtenáře Kurýru s výsledky našich kategorií v první polovině sezony.

Přípravka a elévové

Do těchto kategorií přibyla v letošní sezoně spousta nováčků, kteří se však již u Draků hezky zabydleli. Oba týmy se pod vedením svých trenérů neustále herně zlepšují, a to jak prostřednictvím vítězství, tak porážek, protože i neúspěch je ve sportu důležitý a posouvá hráče vpřed.

Mladší žáci

Naši mladší žáci si zvykají na soutěž v počtu hráčů 5 + 1 a zatím se jim to daří výtečně. Každý zápas odehrávají s neskutečným nasazením a jsou konkurenceschopným týmem nejlepším celkům v našem regionu. Je důležité zmínit, že v této kategorii máme i široké zastoupení dívek, které jsou nedílnou součástí obou týmů mladších žáků a své florbalové schopnosti navíc rozvíjejí v čistě dívčím týmu, díky naší spolupráci s FBŠ Bohemians Praha.

Starší žáci

V této kategorii se již hráči seznamují se základními taktickými florbalovými prvky. Náš tým se drží na předních příčkách v rámci regionu Praha a Střední Čechy a na jeho výsledcích je patrné, jak se postupně zlepšuje. Například vysokou prohru na začátku sezony s týmem Sokol Královské Vinohrady Draci v posledním hracím kole dokázali tomuto týmu oplatit porážkou.

Dorostenci

Tým dorostenců zažívá premiéru v první dorostenecké lize a vede si nadmíru dobře. Po prvotním oťukávání soupeřů již Draci s přehledem porazili soupeře z Českých Budějovic, Jihlavy, Milevska či Strakonic. Jsme zvědaví, zda tento tým uvidíme v elitním výkonnostním koši první dorostenecké ligy. S bilancí 10 výher, 1 prohry v prodloužení a 2 proher v základní hrací době k tomu mají říčanští výtečně nakročeno.

Junioři

Nejstarší říčanská mládežnická kategorie vévodí tabulce druhé ligy juniorů. Draci zatím neprohráli, mají průměr 1,8 obdržené branky na zápas, což je v rychlém a dynamickém sportu, jakým florbal je, velký úspěch a naprosto dominují své soutěži. Věříme, že v tomto tempu budou kluci pokračovat i v druhé polovině sezóny a zvládnou vybojovat hezké umístění i v jarní části vyřazovacích bojů.

Muži A

Historicky první sezóna v celostátní divizi je pro Draky Říčany obrovským úspěchem. Náš tým A po 11 zápasech zatím neprohrál, za tento počet zápasů vstřelil celkem 131 branek a užívá si zápasy v domácím prostředí tělocvičny Gymnázia Říčany s průměrnou návštěvností přibližně 150 diváků na zápas. Muže chystá náročný leden a únor, kdy budou dohrávat základní část divize, a poté se již pomalu budou chystat na vyřazovací fázi play-up, kdy by případně mohli postoupit až do Národní florbalové ligy mužů (3. nejvyšší soutěž v ČR). Přijďte se i vy podívat na naše domácí zápasy. Stačí sledovat naše webové stránky či sociální sítě. Čeká vás nádherná florbalová podívaná, parádní občerstvení a děkovačka z dílny našeho týmu A. Těšíme se na vás.

Za klub FBC Draci Říčany

Tomáš Tichý

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena