SK Slunéčko, sportovní klub

3. 7. 2015

Úspěšná sezona basketbalistek.

Letošní sezona dopadla pro náš oddíl velmi dobře. Základna se stále rozrůstá a dnes máme celkem okolo 100 členů včetně organizačních pracovníků. Každé družstvo se ve své celoroční soutěži umístilo na předních místech.

Nejmladším družstvem je družstvo nejmladších minižákyň, které se zúčastnilo soutěže „Šmoulinka Cup“, která je určena pro začínající basketbalistky. Holky většinu svých zápasů vyhrály a v závěrečném finalovém turnaji obsadily první místo.

Naše druhé nejmladší družstvo odehrálo Krajský přebor a při účasti 9 družstev obsadilo 3. místo. Zároveň se pokoušelo kvalifikovat na celorepublikový festival dvanáctiletých, ale zatím neúspěšně.

Krajský přebor hrály i starší minižákyně, které prohrály pouze s Kladnem a obsadily 2. místo.

Zároveň se kvalifikovaly na příští rok do celostátní ligy mladších žákyň, kde se budou utkávat s nejlepšími družstvy v republice v této kategorii.

Tímto křestem prošly již i starší žákyně, které odehrály první rok v žákovské lize. Konkurence byla obrovská a holky odehrály velmi těžké zápasy se střídavými úspěchy, ale neztratily se. Celkově se umístily na 15. – 16. místě. Po skončení soutěže se družstvo zúčastnilo kvalifikace o celostátní ligu kadetek a podařilo se postoupit. Družstvo žen odehrálo Pražský přebor 1. třídu a obsadilo 5. místo.

Všem zúčastněným, kteří se jakkoli podíleli na těchto výsledcích patří poděkování a zároveň bychom chtěli poděkovat Městu Říčany a firmě IVAR CS za finanční podporu. Náš klub obdržel od Města Říčany grant ve výši 93.420,- Kč na provoz oddílu a 12.981,- Kč na  uspořádání letního soustředění. Děkujeme.

                                                                                                     Jana Machová

                                                                                                    SK Slunéčko, o.s.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena