SK Slunéčko, sportovní klub

30. 10. 2015

DALŠÍ SEZONA BASKETBALOVÉHO ODDÍLU SK SLUNÉČKO

Do letošní sezony vstupujeme v plné síle a plni optimismu. Absolvovali jsme týdenní soustředění v Horním Poříčí, kde podmínky vzhledem k počasí byly těžší než jiné roky. Ale holky i trenéři se s horkem poprali statečně a většina přežila bez újmy. Využili jsme blízkého splavu na Otavě k častému koupání (v tomto případě léto jak má být), odpolední tréninky jsme přesunuli na brzká rána a pozdní večery, a tak mělo soustředění trochu jiný režim než obvykle.

Do letošní sezony vstupuje celkem 6 družstev, 5 se účastní celoročních soutěží a naše nejmenší se na soutěže pořádně připraví a sehrají přípravná utkání.

Všechna družstva již zahájila své soutěže. Naše nejmladší (roč. 2005 a mladší) se účastní soutěže pro začínající basketbalistky tzv. Šmoulinka Cup, kde se letos přihlásilo 20 družstev včetně družstev kluků. Mají za sebou první turnaj, který vyhrály s převahou.

Soutěž absolvují pod vedením trenérky Lenky Schickerové.

Starší minižákyně (roč. nar 2003 a ml.) jsou účastnicemi krajského přeboru. Družstvo trénuje Nikola Šmolcnopová a Anička Kudrnová, cílem je umístění na bedně. Družstvo soutěž zahájilo na půdě nejsilnějšího soupeře, v Brandýse sice prohrálo, ale další soupeři jsou k poražení.

Mladší žákyně (roč. nar. 2002 a ml.) pod vedením Jany Machové a Romany Cahové zahájilo celostátní ligu mladších žákyň vítězstvím nad družstvem Litoměřic. Silnější soupeři je teprve čekají. Družstvo kadetek (roč. nar. 1999 a ml.) pod vedením Michala Doskočila absolvuje celostátní ligu kadetek. Los jim přidělil hlavně soupeře z Moravy, z nichž již dva zavítali na naši palubovku. Olomouc holky porazily, ale Kyjov byl nad jejich síly.

Jsou to nejvyšší mládežnické soutěže v těchto kategoriích a všechny zápasy budou velmi těžké. Cílem je hrát o střed tabulky. Konkurence mládežnických družstev je obrovská a my jsme nováčky.

Družstvo žen bude bojovat v 1. třídě Pražského přeboru. Některé hráčky z U 17 již budou hrát i tuto soutěž.

Přeji všem zainteresovaným dobrou sezonu, málo zranění, dobrou podívanou a dobrý pocit ze hry. Zveme říčanské sportovní fandy na zápasy, aby povzbudili všechna naše družstva.

Jana Machová

SK Slunéčko, o. s.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena