Skauti

30. 1. 2014

Prahou plnou strašidel

  Orientační závod skautských hlídek a veřejnosti probíhající již tradičně v historickém centru Prahy se letos konal v sobotu 11. 1. 2014 a jednalo se o jubilejní 30. ročník.

  Závod s názvem Prahou plnou strašidel každý rok přinese do ulic Starého města a Malé Strany tajuplnou atmosféru. Skautské hlídky mají za úkol rozluštit řadu šifer, ve kterých se skrývají názvy pražských ulic, kde se nacházejí duchové, čarodějnice, vodníci a jiná  bájná strašidla.  Podle obtížnosti šifry a vzdálenosti strašidla od startu jsou soutěžící hlídky různě bodově ohodnoceny a v časovém limitu 2 hodin se tak snaží nasbírat co nejvíce bodů. Letos se závodu účastnilo okolo dvou set skautských hlídek ve třech věkových kategoriích.

  Za říčanské středisko Lípa se závodu účastnilo šest dívčích hlídek ve dvou věkových kategoriích. Holky si závod moc užily a umístily se průměrně. Nejvíce bodů získaly hlídky Kredúzy (Nicol, Áďa, Fialka), které se v nejstarší kategorii umístily na pěkném třicátém místě, a Zeleňky (Kočka, Liška, DMko), soutěžící v mladší věkové kategorii, obsadili krásné osmnácté místo. Obě skupiny získaly dvanáct bodů.

  Už teď se všichni těší na příští rok a kladou si velká předsevzetí, že příště se určitě umístí na stupních vítězů.

                                                                       Za 2. oddíl skautek Alžběta Mullerová, Myška

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena