Skautské středisko Lípa Říčany

8. 4. 2013

Výprava za pokladem na starou tvrz

   

         Bylo to krásně vyvedené sobotní ráno 16. března a příroda pod blankytným nebem dávala trochu předčasně najevo, že zimní čas již pomíjí. Na říčanském nádraží se zrovna scházela parta kamarádů z 3. oddílu vlčat. Všech jednadvacet akčních kluků mělo na mysli jediný cíl – najít ztracenou cestu ke staré tvrzi v Mrači, zdolat její hradby, a získat tak zde ukrytý, legendární poklad. Vyjeli tedy vesele po dráze do Čerčan.

 

            Po krátké cestě klikatými pěšinami a s množstvím netradičních her se skupina odvážných jedinců dostala pryč z civilizace do náruče temného lesa. Obratně se proto vyzbrojili meči z nízkého porostu a nebáli se vyzkoušet své vlastní síly či společné možnosti. Kolik asi stromů obepne se spojenýma rukama početný oddíl vlčat? Tajemná pěšina se dále točila nádherným údolím Benešovského potoka, několikrát ji křižovala železniční trať se záhadnými tunely a vysokými mosty.

 

            Konečně kluci dorazili do Mrače, ke staré tvrzi. Pod jejími hradbami byla svedena vskutku krutá bitva, když proti sobě jednadvacet vlčat vyrazilo do boje stříhajíce si kámen, nůžky, papír. Po bitvě se kluci už mohli vrhnout na to hlavní... Vypravili se tedy do nitra zarostlé zříceniny, kde je po namáhavém pátrání čekal opravdový poklad – plný pytel špekáčků. A tak si kluci opékali první letošní vuřty, což byl pro všechny opravdu vydařený i chutný závěr.

Petr Bouř

vedoucí oddílu vlčat

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena