Skautské středisko Lípa Říčany

3. 7. 2015

Junák - český skaut www.skaut-ricany.cz

                                                  

Intercamp 2015

 

V pátek 22. května jsme se vydali s početnou skupinou skautů a skautek na cestu, která měla jeden cíl – Intercamp. Ten se letos konal u našich sousedů v Polsku. V podvečer jsme přijeli na místo, kde už všechno žilo a stovky skautů z celého světa byly náhle všude kolem nás.
 Po oficiálním ranním zahájení strávily děti sobotu v prostorách tábořiště, především před starobylou pevností, jež se rozléhala pár kroků od našich stanů. Zde plnily nejrůznější úkoly, jako je například házení podkovou nebo chůze po laně, a vyplňovaly si tak své přidělené sešity razítky, aby mohly získat nášivku letošního Intercampu. Večer se poté vyřádily na koncertu přímo ve zmiňované pevnosti.
 Neděli jsme vyplnili túrou po Nise a jejím okolí, během které nás také čekalo spoustu stanovišť s úkoly pro zpříjemnění výletu.
 V pondělí už jen proběhlo oficiální zakončení následované balením věcí a odjezdem domů. Po cestě jsme se ještě zastavili na kratší procházku po skalních útvarech na hranicích s Polskem.
 Myslím, že si všichni Intercamp náležitě užili, udělali si spoustu nových přátel a těší se na příští rok, kdy bude tato akce pořádána zde, v České republice.

 

                                                                                    Za říčanské skauty Vojtěch krejčí

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena