Skautské středisko Lípa Říčany

19. 8. 2015

TÁBORY SKAUTSKÉHO STŘEDISKA LÍPA ŘÍČANY

                                                   

Celková bilance 130 dětí a vedoucích. Úžasné zážitky a zkušennosti a nádherná příroda kolem nás. Moc jsme si to všichni užili a moc děkujeme vedení táborů a také velké díky patří Městu Říčany za příspěvek formou grantu určený na naše tábory. A nyní už více o programu od našich vedoucích:)

Dívčí tábor v Dublinách

Když se skautky skoro po dvou letech vracely na naše staré známé tábořiště poblíž Dublin na Sedlčansku, ještě vůbec netušily, jaká dobrodružství během následujících čtrnácti dnů zažijí.

Během prvního dne se nám za pomoci šikovných tatínků a maminek podařilo postavit celý tábor, a tak mohl program záhy vypuknout. Skautky táborem provázela hra „Únik z virtuální reality“, při které sváděly boj o holý život, kvůli nepovedenému experimentu mladých a nadějných vědkyň.  Mezitím se starší světlušky vydaly do říše divů, a poté, co na tábořiště dorazily i mladší světlušky, se společně přesunuly na Zeměplochu. S táborem byla letos spojena i jedna netradiční akce, kterou byl zážitkový kurz první pomoci. Jeho součástí byla i drsnější  noční maskovačka pro vedoucí.

Zatímco světlušky obsazovaly čtvrti Zeměplošského hlavního města, skautky zažily výsadek, koupání v lomu, zvířátkový přepad tábora skautů, zdolávaly lanové překážky, pekly pizzu a také hodně zpívaly. Díky tomu čas strávený na táboře utekl jako voda a my už se těšíme na další.

                                                                                                       Petra Vrtule Porschová

Klučičí tábor v Nečíně

 

Jako každý rok, i letos se říčanští skauti a vlčata vypravili na letní tábor. Na louce mezi Nečínem a Hřiměždicemi si vlastníma rukama (a s pomocí rodičů) postavili své stany a tee-pee, kuchyň s jídelnou a vše ostatní, co je potřeba k přežití 14 dnů mimo civilizaci. Mezi stany vyrostla dokonce i přírodní tělocvična.

 

Horké táborové dny byly vyplněny hrami, naučnými programy i koupáním. Mladší kluci se po dobu tábora stali námořníky a v celotáborové hře Vládci oceánu putovali po tajemných ostrovech Oceánie, které ukrývaly mnohé výzvy a nebezpečí, obchodovali s cenným zbožím, budovali flotily  mořských korábů a v neposlední řadě bojovali s proradnými piráty.

 

Starší kluci se v rámci své celotáborové hry ocitli ve světě Hry o trůny. Museli svést mnoho bitev, pečlivě plánovat a intrikovat, aby jejich rody získali co nejvíce vlivu. Jen jeden totiž mohl zvítězit a usednout na Železný trůn.

 

Letošní tábor se opravdu vydařil. Děkujeme všem, co nám pomohli a těšíme se na příští rok.

Lukáš Pavelka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena