Skautské středisko Lípa Říčany

27. 11. 2015

Výprava světlušek, Skautské posvícení, Skautský ples

                                                     

Výprava světlušek

 

Ve dnech 23. – 25.10.2015 se dvacet světlušek vydalo na výpravu do Tábora na průzkum planety Solaris na své cestě za kolonizovatelnout planetou.  Výprava byla zaměřena na ekologii, hlavně na třídění odpadu, které si samy vyzkoušely při hře.

 Světlušky se nezalekly občas mizející cesty NS Pintovka, ani mimozemského parazita a na vlastní kůži si vyzkoušely, jaké je to být stromem při kyselém dešti.

Také se podívaly na staré centrum města, kde se na památku vyfotily s Janem Žižkou a prošly se táborskými uličkami podél hradeb.

Během poslední noci na planetě se nedaleko naší základny uhnízdil pár domorodých tvorů. Toho bylo hned využito a holkám se podařilo ukořistit dvě vejce k vědeckému zkoumání místního cizího života. V tuto chvíli se obě vejce nachází v inkubátoru a s nadějí čekáme na výsledek.

Timothi, Lucie Gašparínová

 

Skautské posvícení

 

Že ještě nevíte co je skautské posvícení? Je to každoroční sladká akce našeho střediska Lípa Říčany, která se koná vždy na začátku listopadu a slavíme tu výročí postavení naší klubovny. Letos jsme se sešli opět v hojném počtu a vzpomínali, že se zde schází skauti již čtyřicetšest let! Program je nabitý, musí se sníst vše co jsme s našimi rodiči přinesli, stoly jsou plné dortíků, koláčků, všude voní čaj. V klubovách se promítají fotky a videa z akcí, které jsme v minulém roce prožili. Moc jsme si dnešní akci užili a těšíme se zase za rok!

Jana Rajtorová

 

SKAUTSKÝ PLES

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena