Skautské středisko Lípa Říčany

26. 8. 2016

Letní tábor

V neděli 10.7. bylo před sportovní halou v Říčanech rušno. Sešli se tu totiž účastníci letního tábora Říčanských skautů, aby společně vyrazili na louku u Nečína, na které je čekalo 14 dní táboření. Dřív, než mohl ale začít jakýkoli program a zábava, bylo potřeba na prázdné louce tábor postavit. Skauti a skautky to s pomocí rodičů zvládli prakticky za jediný den a táborový život tak mohl naplno vypuknout.

 

Jako každý rok, všechny oddíly provázela táborem velká etapová hra každý oddíl měl svůj vlastní příběh a k němu se vztahující hry a aktivity.

Světlušky pomáhaly Ferdovi opravit mraveniště, pochytat mšice a hlavně zachránit kukly ukradené červenými mravenci.

Skautky se snažili překazit plány proradného Mefista a napravit pověsti o králi Ječmínkovi, Daliborovi i praotci Čechovi.

Vlčata hned první den jejich cesty po exotických ostrovech ztroskotala a musela sestavit světelný maják, kterým se jim podařilo přivolat pomoc a z ostrova uprchnout.

Skauti se stali přeživšími letecké havárie a ocitli se ztraceni na pustém ostrově, kde je ohrožovala tajemná organizace Dharma.

 

Kromě celotáborové hry skauti a skautky absolvovali celodenní kurz první pomoci, kdy si kromě instruktáže mohli vyzkoušet i modelové situace; praxe během kterých se učili rozdělávat oheň či brousit nástroje, hry, sport a koupání v nedalekém lomu.

Ve volném čase si táborníci plnili odborky nebo odpočívali na balících slámy. Na úplný konec tábora nás také přijeli navštívit dva koně, takže o zábavu bylo rozhodně postaráno.

 

Jak vedoucí, tak děti si tábor velmi užili a už teď se těší na příští rok.

 

Za táborové vedení

Lukáš Pavelka a Zuzana Vosa Gašparínová

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena