Skautské středisko Lípa Říčany

1. 1. 2020

Mikulášská besídka vlčat a světlušek

První prosincovou neděli se tělocvična základní školy U Lesa zaplnila pobíhajícími a rozjařenými dětmi. Nebyla to ale obyčejná sportovní akce, nýbrž tradiční Mikulášská besídka světlušek a vlčat. Letos přišly oslavit začátek zimy nejen starší děti, ale také menší kluci z nově vzniklého oddílu mladších vlčat. Nehledě na věk se ale všichni zapojili do hlavního úkolu celého dopoledne – odemčení Mikulášových truhel.

Protože do 5. prosince zbývalo ještě několik dní, bylo jasné, že Mikuláš ještě nemůže přijít. Místo toho ale dětem zanechal tři tajemné zamčené truhly a řadu úkolů a soutěží, ve kterých šlo získat kódy k zámkům. Nakonec se dětem podařilo získat všechny indicie a kódy, zámky odemknout a vyzvednout si zaslouženou sladkou odměnu.

 

Největší atrakcí besídky ale byl stánek s domácím cukrovím a vánočními dekoracemi, který si připravila družina světlušek. Rozhodly se totiž, že pomohou s výběrem peněz na novou skautskou klubovnu, a tak napekly kokosky, vyrobily přáníčka a vše za dobrovolný příspěvek (dle jejich vlastních slov od jedné koruny do neomezeně) prodávaly. Vybraly více než 1 500 korun a výtěžek hned věnovaly na stavbu nové klubovny.

Holkám děkujeme za super nápad a práci, kterou si daly s přípravou!

Lukáš Pavelka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena