Skautské středisko Lípa Říčany

29. 8. 2020

Tábor skautů a skautek Kalek

V polovině července se uskutečnil letní tábor skautů a skautek z Říčan. Jeli jsme na novou louku do Krušných hor. Tradičně jsme si celý tábor postavili sami, tentokrát poprvé bez jakékoli pomoci rodičů. Dva týdny jsme zachycovali překvapené pohledy projíždějících cyklistů, které zaujalo našich čtrnáct teepee, a tak jsme se na chvíli stali místní atrakcí. Nikomu z nás se nechtělo ze světa vikingů a opuštěného ostrova odjíždět, ale s vědomím, že příští rok pojedeme zase, jsme se šťastně vrátili domů.

Za 2. Oddíl skautek Františka Rohlíčková

Vlčata a světlušky na vlnách Pacifiku

Po několika měsících nejistoty a online schůzek se na říčanská vlčata a světlušky usmálo štěstí a všichni tak mohli v polovině července vyrazit na tradiční letní tábor. I letos se vypravili do Měsíčního údolí nedaleko Vlašimi, aby tam strávili 14 dní bez rodičů, ale zato v přírodě, hraním her a učením se nových věcí.

Jako každý rok i tentokrát se táborem prolínala celotáborová hra – tentokrát na téma Moana a námořníci v Pacifiku. Děti tak prodělaly námořnický výcvik, nakládali zásoby, potýkali se s piráty či se dokonce brodily řekou, aby zachránily náklad ze ztroskotané lodě.

Tábor se velmi vydařil a všichni (jak děti, tak vedoucí) odjížděli domů možná trochu unavení a špinaví, ale hlavně spokojení a natěšení na další skautský rok.

Lukáš Pavelka, vedoucí tábora

Tábor mladších vlčat

Mladší oddíl vlčat měla také svůj tábor, a to příměstský. V termínu 3. - 7. 8. se 18 kluků nalodilo do letadla směr Maledivy. Bohužel bouře letadlo vychýlila z letecké dráhy a my ztroskotali. Všichni přežili, ale ocitli jsme se na pustém ostrově. Domorodci, exotická zvířata, přežití v nehostinných podmínkách, s tím vším se kluci museli popasovat. Ale také nalezení deníku Smithe, který zde žil a zemřel. Objevení vysílačky a přivolání pomoci a šťastný návrat do rukou rodičů.

Markéta Hubínková, zástupce vedoucího 3. Oddílu vlčat

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena