Skautské středisko Lípa Říčany

29. 11. 2020

Skauti staví novou klubovnu – co nového?

Ti z vás, kdo tráví nouzový stav procházkami po cyklostezce k Marvánku si všimli, že nová skautská klubovna po dvou měsíční pauze opět povyrostla. Původní plán byl letos postavit pouze dolní patro klubovny a příští rok pokračovat horním patrem - dřevostavbou. Plány jsme ale změnili. Dřevostavba byla finančně náročnější a navíc jsme dostali výjimečnou nabídku od pana Černého, že nám zařídí stavbu horního patra pouze za cenu materiálu. Horní patro klubovny stojí a v tomto roce ještě chceme klubovnu zastřešit. Na výsledné podobě se nic nezmění. Fasáda bude obložena dřevěným obkladem, jak bylo původně v plánu.

A co více? Podařilo se nám snížit cenu stavby klubovny z původních 7,4 milionu na 6,8 milionu. Jak? Díky mnoha podporovatelům ze stran říčanských firem – zejména firmě Zoeller Systems, které přispěli materiálem a jednotlivců – většinou skautů, kteří na klubovně odpracovali stovky dobrovolnických  hodin.

Velké díky za stavbu naší klubovny patří městu Říčany za dotaci 2 miliony Kč,  Středočeskému kraji za 300 tisíc Kč, Ústředí Junáka za 200 tisíc Kč, firmě Contera za 50 tisíc Kč. Děkujeme i vám, kteří přispěli do veřejné sbírky. Vybralo se v ní doposud 1,8 milionu Kč, čímž se stala nejúspěšnější sbírkou na stavbu skautské klubovny v ČR.  Děkujeme.

 

Z původně děsivého mnohamilionového rozpočtu již chybí pouze 10%. Přispět stále ještě můžete na transparentní účet  2001617132 / 2010, bližší informace najdete na www.novaklubovna.cz.

Tomáš Rajtora, koordinátor projektu

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena